Limba română, întrebare adresată de sebasa, 8 ani în urmă

Text argumentativ despre modestie. Textul trebuie sa aibă minim 150 de cuvinte (15 rânduri) ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tiberiu57
2

Răspuns:

Consider că afirmaţia lui Anton Holban, potrivit căreia Gesturile frumoase se fac pe ascuns, nu te lauzi mereu cu ele este adevărată şi îmi voi susţine punctul de vedere în rândurile de mai jos.

      Eu cred că acela care se laudă cu gesturile frumoase pe care le face este lipsit de modestie. Lauda anulează nobleţea şi frumuseţea unui gest, aşa cum se întâmplă în cazul persoanelor publice, care fac gesturi caritabile doar pentru a se mândri cu acestea.

      Oamenii cu adevărat nobili fac gesturi frumoase doar pe ascuns şi, din jenă, timiditate sau delicateţe sufletească, nu şi le dezvăluie semenilor. Un exemplu în acest sens este Darcy, protagonistul celui mai cunoscut roman al scriitoarei engleze Jane Austen, Mândrie şi prejudecată. Darcy are o contribuţie însemnată la restabilirea onoarei surorii lui Elisabeth Benett, fata de care era îndrăgostit, fără a dezvălui nimănui acest lucru.

      Aşadar, sunt de părere că exemplele de mai sus susţin suficient afirmaţia lui Anton Holban, conform căreia Gesturile frumoase se fac pe ascuns, nu te lauzi mereu cu ele. SUCCES!

Alte întrebări interesante