Limba română, întrebare adresată de Toniaa, 9 ani în urmă

text argumentativ ; despre modul in care raportarea la copilarie reflecta schimbarile de mentalitate dintr-o epoca !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaTene
57
      In opinia mea, este adevarat ca raportarea la copilarie reflecta schimbarille de mentalitate dintr-o epoca deoarece acei sapte ani de acasa sunt cei ce ne formeaza. 
      Un prim argument este acela ca orice copil ar trebui format inca din primii ani de viata. Spre exemplu, Harap Alb, care inca din copilarie el a fost indrumat sa devina un barbat curajos. Copilaria este pe primul loc in viata oricarui om. Traumele din copilarie se manifesta pana la moarte deoarece un copil  este exact ca un copac. Daca este ranit in momentul in care creste, rana se va vindeca dar vor ramane cicatrici
       Un al doilea argument este ca un copil ar trebui sa aiba parintii impreuna cand creste. el are nevoie si de mama si de tata in acelasi timp. Un singur parinte nu poate fi si mama si tata. Un copil care are parintii divortati, de cele mai multe ori nu se casatoreste sau daa o va face nu va avea copii la randul lui pentru ca el se va teme sa nu-i raneasca, spre exemplu, copiii lui Ghita din Moara cu noroc de Ioan Slavici. 
        In incheiere, indiferent de perioada in care traieste, el va avea nevoie d eo familie, de prieteni si de profesorii care sa-l sprijine in orice situatie pana la varsta maturitatii cand   el va reusi sa inteleaga singur ce ar trebui sa faca.

Alte întrebări interesante