Limba română, întrebare adresată de deeeutzaa, 9 ani în urmă

Text argumentativ , despre rolul efortului in obtinerea unei reusite !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tomitagogiu11
91
          Cu totii ne dorim sa ajungem cineva in viata,sa ne ridicam pe culmile succesului,dar oare muncim pentru asta?In opinia mea,fara efort nu putem realiza nimic,dorintele noastre ramanand intr-o portiera a viselor din care nu mai pot iesi.
         In primul rand,ca sa putem deveni ce ne dorim,ambitia trebuie sa ne acapareze cu totul.Trebuie sa ne straduim,oricat de greu ar fi, sa ne gandim la viitorul nostru care poate fi bun sau rau,asta depinzand numai si numai de noi.De exemplu,o persoana care isi doreste sa profeseze intr-un anumit domeniu,ii trebuie studii.Aceste studii pot fi intretinute numai prin efort,caci fara el,persoana respectiva ar lua numai note rele,astfel sansa de reusita scazand semnificativ.
     In al doilea rand,prin efort ne dovedim calitatile.Demonstram ca fiinta umana este proiectata in scopul de realizare,nu de distrugere.De exemplu,un student eminent isi descopera calitatile celorlalti numai prin efort,dand dovada de excelenta,pe cand un student lenes,da dovada de imperfectiune .
     In concluzie,teama de nereusita poate fi distrusa prin efort, iar astfel noi vom putea iesi in fata cu mandrie si vom sputea spune,,Sunt un om de succes!"
Alte întrebări interesante