Limba română, întrebare adresată de pedomaci, 9 ani în urmă

Text argumentativ despre rolul pãmântului în existenta omului din spatiul rural

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tloneta
32
in opinia mea,rolul pamantului in viata omului de rand,de la tara este una foarte importanta,deoarece este una sau chiar principala forma de venit economic,hrana si ocupatie.
in primul rand,pamantul cultivat de catre oamenii din spatiu rural reprezinta in cele mai multe cazuri hrana care o pun pe masa. munca depusa pe aceste terenuri nu este deloc una usoara,ci oamenii acestia depun efort de dimineata pana seara pt o paine. un exemplu care cimenteaza afirmatia de mai sus este mara din romanul cu acelas nume. aceasta munceste din greu,ramasa vaduva are grija de cei 2 copilasi ai sai.
in al doilea rand,terenurile din zona rurala au dat startul creerilor de ferme,de goana dupa inavutire. aceasta goana serveste la ura dintre oameni,unii ajungand in ipostaze triste. un exemplu care amplifica afirmatia scria mai sus este chiar romanul "Ion". acesta lupta pt terenuri,pt avere,dar intr un final toate acestea ii aduc decat pieirea.
in concluzie,chiar daca reusesc sa-si creeze pe acele pamanturi ceva ce le poate aduce o productie considerabila,oamenii trebuie sa aiba grija sa piarda ceea ce muncesc,sa fie puternici.

pedomaci: Multumesc
Alte întrebări interesante