Text argumentativ despre rolul talentului sau al harului creator in viata artistului, valorificand " Nu-i de ajuns sa fii mare compozitor ca sa scrii muzica asta, trebuie sa fi fost ales ca instrument al lui Dumnezeu". Urgeeent.
Răspunsuri la întrebare
Ce este talentul? Unii spun ca talentul este ceva innascut, altii considera ca talentul se poate dobandi. Cu toate acestea, cu totii stim ca talentul, indiferent de sursa acestuia, trebuie pastrat si imbunatatit pana la perfectiune.
In primul rand, talentul trebuie descoperit inca de la origini. De cand suntem mici, parintii ne pun in numeroase ipostaze pentru a ne incerca puterile. Ei ne fac sa cantam, sa dansam, ne lasa sa le mazgalim peretii doar ca sa ne putem noi exprima liber si, cu putin noroc, de a descoperi in noi un talent. Talentul este foarte important in viata unui artist, caci fara el artistul ar fi nevoit sa se chinuie si sa “falsifice” in mod evident calitati innascute pe care altii le au. De asemenea, harul este ceva divin pe care numai cei talentati il poseda. In credinta populara, harul este cel pe care il gasim in oamenii talentati care si simt ceea ce fac, iar el este asezat mai presus de talent.
In al doilea rand, consider ca trebuie sa posezi anumite cunostinte pentru a reusi sa continui drumul unui anumit talent. Daca ai o inclinatie spre muzica, ea trebuie imbunatatita, intrucat lasarea ei in stare latenta poate duce la un regres substantial. Fiind “alesul lui Dumnezeu” poti scrie anumite piese muzicale doar daca iti doresti cu adevarat asta si daca iti place cu adevarat. Este o diferenta puternica intre cantecul cantat sau scris doar de un om talentat si cel cantat de cel care il simte cu adevarat.
In final, conchid ca rolul talentului in viata unui artist este crucial, caci el da curs vietii profesionale si face vie dorinta celui talentat de a continua cu placerile vietii.