Limba română, întrebare adresată de dacianagligor290, 8 ani în urmă

Text argumentativ despre scoala. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sikulanikolett
2

Răspuns:

Text argumentativ despre importanta scolii in viata adolescentului

Scoala este institutia care are ca principal scop educarea tinerilor, avand o imensa influenta in dezvoltarea individuala a fiecaruia. In opinia mea, scoala acopera doar o mica parte din ceea ce ar trebui ea sa insemne pentru elevi, acea parte nefiind nici ea bine pusa la punct. Lipsurile fiind pe partea organizatorie si in privinta raportului dintre ceea ce se cere si ceea ce se ofera.

In primul rand, scoala este structurata gresit, deoarece, dupa cum bine stim, fiecare dintre noi este diferit, insa scoala are aceleasi metode pentru toti, nu este capabila de a se plia pe nevoile fiecaruia. Sunt un copil cu autism si scoala nu imi ofera mare lucru. Pentru cei ca mine, sau cei mai putin norocosi sa fie inzestrati cu anumite calitati compensatorii, aceasta institutie si neexistenta unei alternative viabile generale, nu poate decat sa incarce, streseze si epuizeze copilul in cauza. Uneori, am impresia ca organizatiile, legile etc, care isi desfasoara activitatea cu privire la anumite afectiuni asemenea, sunt acolo pentru a ingreuna situatia si nu pentru a o inlesni. Putine sunt masurile luate de ministru si cei învestiti cu autoritate in acest sens, care sa ajute efectiv copilul.

In al doilea rand, dintre materiile studiate, doar putine ajuta cu adevarat tanarul in drumul sau spre a profesa in domeniul potrivit lui. Asta inseamna ca numarul si identitatea materiilor nefolositoare este diferita de la individ la individ, astfel ca nu putem elimina din start acele materii. Problema survine la nivelul organizatoriu, la care in structura scolii sunt cuprinse obiecte de studiu din fiecare domeniu, elevul nebeneficiind de o triere eficienta. Chiar daca in licee exista ramificatiile ,,filologie", ,,matematica-informatica", ,,stiinse sociale" etc... acestea nu pun la dispozitia individului doar necesarul dezvoltarii lui in domeniul ales, ci si materii in plus, care il bulverseaza, il aglomereaza, il incurca cu siguranta in fixarea si aprofundarea informatiilor prioritare. De exemplu, eu sunt la ,,filologie" si asta presupune predominanta limbii romane si a celor doua limbi straine. Cu toate acestea, in orar sunt prezente desenul si muzica, acestea neavand o aplicativitate in viata mea, cu atat mai mult cu cat am deficiente majore la ambele actiuni necesare indeplinirii cerintelor acestor doua materii.

In concluzie, scoala este un mediu inca neslefuit, caracterizat de existenta neindestulatoare a solutiilor pentru nevoile fiecarui copil, fie el cu deficiente sau tipic, deasemenea si de incapacitatea de monopolizare a atentiei elevului pe ceea ce ii este cu adevarat folositor.

Alte întrebări interesante