Limba română, întrebare adresată de freepoint, 8 ani în urmă

text cu ortogramele: la,l-a,ne-a ,s-au,v-a/va , ceai/ce-ai ,ne-am ,mi-a, cea/ce-a

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
1
Luna trecută am mers cu prietenii mei intr-o excursie la munte. Ne-a impresionat atât de mult peisajul, oamenii, mâncarea. Cea mai mare parte din timp, ne-am petrecut -o pe zăpadă. Am schiat, am făcut oameni de zăpadă, ne-am jucat cu bulgari de zăpadă. Când ni se făcea frig, mergeam și beam câte o cană cu ceai cu lămâie. Mi-a plăcut atmosfera , aveai senzația că au venit sărbătorile de iarna. La finalul concediului, mi-am zis :ce-a trecut timpul, as vrea sa mai rămânem. V-a expirat timpul, prietenii mei, dar vom reveni cât de curând și va fi la fel de frumos și data viitoare. Toți s-au apucat de strâns bagajele, ușor triști. Ce-ai pățit, îmi spuneam? Lasă că o să mai revin, mi-am spus, și cel mai probabil de Crăciun.

marcela16: Mersi
Răspuns de MyhayYonelaYonutGaby
3
Bunicii
Intr-o zi de vară pe la începutul lunii august .Familia mea a decis să mergem într-o excursie .Tata ne-a luat bilete de avion .S-au urcat primii frați mei apoi eu și in urma mea parinți mei. Mama zice:
Baieți o să vă placă foarte mult apoi ne - am sunat buniici să -i anunțăm .Am ajuns in șfârsit la țară .Mama mi-a cerut să stau vu ochii le tripleți ,apoi am intrat in casa și am baut un ceai de tei .Tata spune:
A venit vremea sa plecăm incepe scoala !
Apoi fratele meu adaugă:
Ne-a prins bine aerul curat
A fost cea mai tare eccursie.
Ce-a urmat a fost nebunie curată, la intoarcere ne-am distrat pe cinste
Alte întrebări interesante