Limba română, întrebare adresată de cchitoroga, 7 ani în urmă

Text explicativ de ce Ștefan a plecat de acasă și nu sa mai întors și de extras niște adjective dintr-o strofă din poezie la alegere
Muma lui Stefan cel mare ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catalinchirca29
0

Răspuns:Ștefan cel Mare a plecat de acasă pentru a-și urma destinul și pentru a-și îndeplini misiunea de a deveni un mare conducător. El a dorit să ridice țara sa, Moldova, la rangul de putere regională și să o apere de invazia străină. Ștefan a pornit la drum cu speranță și încredere în sine, pregătit să înfrunte toate obstacolele care i s-ar fi ivit în cale. Cu toate acestea, nu s-a mai întors acasă, rămânând în memoria națională ca unul dintre cei mai mari domnitori ai Moldovei.

În poezia "Muma lui Ștefan cel Mare" de Vasile Alecsandri, găsim o strofă care descrie în termeni elogioși personalitatea istoricului domnitor. Din această strofă, extragem adjective precum "mândru", "curajos", "viteaz", "înțelept" și "preaînalt", care descriu caracteristicile lui Ștefan cel Mare. Aceste adjective reflectă imaginea pozitivă a domnitorului și arată de ce este considerat un erou național și unul dintre cei mai mari conducători ai Moldovei.

Explicație:


cchitoroga: mersi
Alte întrebări interesante