Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

text informativ despre europa

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristianlazar
7

Europa este un continente situat în emisfera nordică. Deși are o populație de aproximativ 750 de locuitori , fiind al treilea continent ca populație , dar are o suprafață de aproximativ 10,9 milioane de kilometri pătrați , ceea ce se califică a fi penultimul continent ca suprafață. Tot în acest continent avem cea mai mică țară din lume , Vaticanul , dar aici putem găși 53 de țări , ceea ce se clasifică a fi primul continent ca număr de țări.

În etimologia greacă , Europa a fost o zeiță ce a fost răpită de Zeus , ce s-a transformat într-un taur alb-strălucitor și a dus-o într-o insulă din Marea Mediterană.

Cel mai mare vârf de pe acest continent , se găsește în Munții Alpi  , aflându-se la granița dintre Franța și Italia , vârful Mont Blanc de 4808 de metri atitudine.

Europa se împarte în două categorii: Europa de Sud (Europa Nouă) și Europa de Nord (Europa Veche).

În Europa se găsește țara cu cea mai densă populație din lume , Monaco , întrucât , tot în acest continent , se găsesc Munții Pirinei , Munții Carpați , Munții Alpi , Munții Scandinavei , Munții Balcani , Munții Ural , Munții Pădurea Neagră etc.

În Europa se găsește o faună și o floră bogată. Însă această vegetație , floră și faună sunt repartizați în diferite clime pe care Europa le are: Climatul temperat-continental , climatul subtropical (Mediteranean) , Climatul subarctic (subpolar) , climatul temperat-maritim și doar prin zona de sud a Peninsulei Iberice , se găsește clima tropicală.

Alte întrebări interesante