Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

text informativ despre muzeul de arta dim bucuresti!REPEDE VA ROG!!!E URGENT!DAU COROANA!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NineYuuRe
2

Răspuns:

Muzeul Național de Artă al României este cel mai important muzeu de artă din țară. Funcționează în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor. Muzeul a fost înființat în 1948 și este găzduit în Palatul Regal din Capitală.

Muzeul Național de Artă din București are în patrimoniul său una dintre cele mai mari colecții de picturi din România. El a fost înființat în anul 1948, având o colecție importantă a regelui Carol I, aflată inițial la Castelul Peleș de la Sinaia precum și în alte saloane ale reședințelor regale române. O altă parte a exponatelor a fost adusă de la Muzeul Brukenthal din Sibiu, din alte muzee bucureștene cum a fost Anastase Simu (înființat în anul 1910), Muzeul Dr. Ioan și Nicolae Kalinderu (inaugurat în anul 1909) precum și din colecții particulare. Pe lângă aceste exponate, s-a atras și fondul muzeal din colecția primului muzeu de artă din București, înființat în anul 1836 în clădirea unei școli a Mănăstirii Sfântul Sava la inițiativa pictorului Carol Valenstein.

Începând din anul 1948, Muzeul Național de Artă ocupă clădirea Palatului Regal din București, construit în anul 1937. Astăzi, muzeul are spre expunere peste 70.000 de exponate separate în două direcții principale: Galeria Națională, ce are în componență lucrările celor mai buni pictori români (Ion Andreescu, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu,...) și Galeria de Artă Europeană.

În 2005 în perioada 15 iulie - 2 octombrie, la Muzeul Național de Artă al României s-a deschis expoziția Umbre și Lumini. Patru secole de pictură franceză. Secolele XVII-XX, cea mai mare expoziție de pictură franceză prezentată în Europa Centrală și de Est după 1945. Au fost expuse 77 de lucrări printre care capodopere ale unor pictori precum: Poussin, Chardin, Ingres, David, Delacroix, Corot, Cézanne, Matisse, Picasso, Braque.

Alte întrebări interesante