Limba română, întrebare adresată de florianpatru23, 8 ani în urmă

Text narativ " la bunici"(inseram sevcente desctiptive si dialogate)introdu in text "vazduhul miroase a frunze proaspete" , "cerul este albastru ca o petala de miozat" , " pomii incarcati de lumina si culoare"
Multumesc...ofer 100puncte si coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Myra7002
1

Răspuns:

La bunici

Cu toate ca vara a gonit de pe foile calendarului, calatoriile cu trenul nu s-au incetat. Drumul pana la bunici imi dureaza doar o ora.

Casa lori veche ce primeste pe oricine, vazduhul care miroase a frunze proaspete, catelul care doarme in lumina soarelui,cerul care este albastru ca o petala de miozat,pomii incarcati de lumina si culoare si farfuria goala de gogosi. Stai...Farfuria goala?

-Bunico, unde sunt gogosile ce tocmai l-ai prajit?

-Trebuie sa fie pe masa, pe farfurie, zice ea, grabindu-se la cismea.

-Dar a disparut!

Nici nu am terminat bine de vorbit, ca m-am gandit la suspecti. Pisica, fratiorul meu sau catelul. Imediat am pornit la goana dupa tarcata ce dormea intinsa cu burta la soare, dar ea mancase bobite chiar inainte. Interogarea fratelui meu nu a mers tocmai bine si in scurt timp am realizat ca nu el era faptasul. Cainele inca statea tolanit la soare, inca de cand am venit. Asta m-a lasat fara suspecti.

In tot timpul acesta bunicul meu statea pe canapeaua din veranda si se uita cum caut fiecare animal. Privirea lui vesnic blanda s-a transformat in una amuzata si parca nostalgica. Prca privea la mai mult decat vaza cu flori de pe masa, unde ii erau indreptati ochii. Parca isi amintea de zilele in care era el un copil ca mine. Zambetul lui cald era provocat de amintiri.

-Bunicule, ai vazut cine a mancat gogosile?

-Eu, cu ochii mei batrani? zise el chicotind.

Isi atinti privirea spre mine si rase, apoi se lasa cu capul pe canapea. Zambetul ramase acolo dar s-a transformat intr-un mestecat lent. Nu era greu sa iti dai seama ca gogosile erau delicatesa ce ii provoca asa o nostalgie.

Chiar si dupa incidentul cu gogosile, casa bunicilor a ramas locul meu favorit, cu casa veche, mirosul de frunze proaspete, catelul, pomii vesnic colorati si farfuria de gogosi.


florianpatru23: mersi
Myra7002: imi dai coroana te rog?
florianpatru23: gata
florianpatru23: am dat coroana
Alte întrebări interesante