Limba română, întrebare adresată de vladlenao, 9 ani în urmă

text rolul dictioanrelor in viata noastra 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Maryna16
2
Ne ajuta sa ne dezvoltam vocabularul.

Maryna16: mai am nu te impacienta
Maryna16: Dicţionarele au rolul de a ne lămuri anumite cuvinte, şi anume cele din masa vocabularului(cuvinte pe care nu toată lumea le înţelege). Exemple de cuvinte din masa vocabularului: curechi(regionalism din Moldova, echivalent cu varză).
Maryna16: Dicționarele,de română-engleză,sau de tradus cuvinte care nu le știi în română sunt foarte utile,dacă nu știi un cuvânt la engleză te uiți în dicționar sii gata stii cuvantul.
Maryna16: Sa inveti o limba sau sa iti intelegi propria ta limba cu ajutorul cuvintelor pe care le stii deja -.-''
Maryna16: Dictionarul explicativ al limbii romane ( DEX ) contine cele mai utilizate 60 de mii de cuvinte din limba romana contemporana, cat si un numar impresionant de arhaisme, regionalisme si neologisme, cu explicatiile aferente acestora
Maryna16: Dictionarul normativ al limbii romane (Ortografic, ortoepic, morfologic si practic) este cartea care iti vine in ajutor ori de cate ori ai dubii cu privire la despartirea corecta a cuvintelor, distinctia intre verbele personale si impersonale, greseli ortografice frecvente etc. De asemenea, acest dictionar mai include numeroase detalii cu privire la scrierea unor nume proprii si straine, diverse probleme legate de scriere.
Maryna16: mai trebuie?
Maryna16: ?????
Maryna16: In concluzie dictionarele fac parte din procesul de invatare .Consider ca fiecare persoana care se respecta trebuie sa aiba un dictionar acasa.
vladlenao: mersi iubire :*
Alte întrebări interesante