Limba română, întrebare adresată de MonsterGamingGirl, 9 ani în urmă

Texte Primavara care trebie sa fie de 10-20 randuri
ceva interensant

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
18

♡ Bună!

___________ _ _ _

♡ Răspuns:

___________ _ _ _

  • INTRODUCERE - realizăm o mică descriere a cadrului natural, specificăm timpul, menționăm personajele care participă la acțiune și primele impresii despre tema aleasă.

    Razele calde ale soarelui luminau câmpul rece. Cerul senin anunța plecarea iernii, norii gri păsăsind tărâmul nostru. Ciripitul melodios al păsărilor se auzeau din depărtare și mă încânta! Grădinile erau pline de primii vestitori ai primăverii, ghioceii!

  • CUPRINS - realizăm descrierea momentelor esențiale, în ordine cronoligică, iar în funcție de tipul compunerii, ne axăm pe descriere (compunere descriptivă) sau pe acțiune (compunere narativă)

     În bătaia blândă a soarelui am ieșit și eu, bucuroasă că frigul năprasnic a fost alungat. Mă plimbab prin grădina mare de lângă casa bunicilor. Ghioceii plăpânzi erau ca niște soldăței albi, zambiluțele ieșeau sfioase, iar lalelele romantice colorau puternic totul în jur. Mi-aș fi dorit să le culeg și să-i ofer bunicii un buchet frumos și proaspăt din flori de primăvară! Însă, știam că iubește grădina și că cel mai mare dar pentru ea este să mă vadă că am grijă de florile ei dragi. Îmi spunea mereu că cea mai minunată floare din viața ei eu sunt. Aceste vorbe îmi încălzeau sufletul cum încălzește primăvara pământul amorțit. Cireșul care a dormit întreaga iarnă, acum era în centrul atenției! Toți trecătorii se opreau și îi admirau numeroasele flori roze. Două rândunele ciripeau fericite pe o ramură de cireș. Cuibul lor era chiar lângă casa noastră și în fiecare primăvară așteptam să le aud glasul suav. Norii jucăuși anunțau o viitoare ploaie de primăvară, care să ajute pământul să dea rod bun. Am intrat repede în casă când am simțit primele picături reci de ploaie. Soarele s-a asuns și ploaia și-a continuat cursul și mai alert. Priveam de pe fereastră cum picăturile grele apasă pe ghioceii firavi care rezistă ca niște adevărați eroi. Cât de bucuroasă era natura că îi venise momentul renașterii după o lungă amorțeală rece!

  • ÎNCHEIERE - oferim o părere, o concluzie pe baza evenimentelor petrecute și descrise

    Primăvara se instala ușor, ușor, în natură, bucurându-ne în fiecare zi cu noile culori superbe. Renașterea naturii ne oferea nouă, oamenilor, numai energii pozitive!

___________ _ _ _

♡ Succes!

___________ _ _ _

Alte întrebări interesante