TEXTUL A
In prima zi de Crăciun, gospodina casei pregăteste česnica, o plăcintă cu nucă și dovieze, in care se pune o monedă. După ce fiecare membru al familiei primeste o bucată din plă- cintă, cel care găseşte moneda in portia lui este considerat cel mai norocos membru al fami- hiei si cel care va aduce bani în casă in anul următor." (Anca Erena, Sarbui sărbătoresc Crăciunaut)
TEXTUL B
In luna martie, de la 1 martie până în primele zile ale primăverii sau până în momentul când se vede o barză (considerat un vestitor al primăverii), bulgari poartă martenitsa. Aceasta este o podoabă din fire albe şi roşii, purtate la încheietura mâinii sau fizate pe haine. Cand martenitsa este scoasă de la mână, se leagă de ramura unui copac înflorit în semn de roadă. Membrii familiei și prietenii fac schimb de martenitse, pe care le consideră simboluri ale sănătăţii şi ale longevității. Firul alb reprezintă pacea și liniştea, iar cel roşu, ciclurile vieţii.
1. La ce sărbătoare face referire textul A?
3. Cu ce traditie românească seamănă obiceiul descris în textul B?
desene textele de mai sus pasajul care te impresionat mai mult transcrie și completează în caiet tabelul următor
{TABELUL ESTE IN POZA}
Anexe:
HelpIsEpic2:
La 4. este "alege din textele de mai sus pasajul care te impresionat cel mai mult transcrie și completează în caiet tabelul următor"
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
Răspuns:
1.la sărbătorile de Iarnă
3.mărțișorul
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă