Limba română, întrebare adresată de biancafrumoasa, 9 ani în urmă

Textul este :
Copiii au primit ca temă, la limba română, pentru după vacanţă, să facă fiecare un scurt portret literar al colegului de bancă. Portret fizic şi sufletesc. Cum arată şi ce fel de om e...
Cele două colege de bancă şi totodată vecine - Victoriţa şi Dana - s-au aşternut pe treabă. Primele fraze au şi fost scrise pe caiete. După câte se pare, temele sunt terminate... „din punct de vedere fizic”.
Victoriţa îşi lungeşte gâtul spre caietul colegei.
- Citeşte-mi, o roagă ea. Mor de curiozitate să ştiu ce ai scris despre mine.


- Da’ pe urmă îmi citeşti şi tu, nu-i aşa?
- Se înţelege. Zi!
- Dar nu te superi...
- Cum să mă supăr!
- Pe onoarea ta?
- Pe!
1 . continuati in zece randuri textul dat imaginandu-va cum a descriso Dana pe colega ei de banca ..
va rog frumos sa ma ajutati , este urgent..


Utilizator anonim: Imi cer scuze ca intervin dar ,,descriso" se scrie cu cratima,adica asa:,,deschis-o" deoarece -o=pronume personal ,,pe ea o"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
37
  -Victorita este colega mea de banca,e o fata draguta,linistita dar foarte prietenoasa.Ea are ochii caprui,mari ca de bufnita,par ciufulit de parca este scarmanata de ciori,urechi clapauge,glas baietesc si urat,de parca ar fi o morsa bolnava.Are nas mare,este bruneta,si este tocilara clasei.Ea are dantura deformata,poarta ochelari care-i arata fata ca de clovn si este cuminte.Are un suflet bun,nu pot zice ca nu,este singura care vorbeste respectuos cu toti si ii ajuta,multi colegi o invidiaza,printre care si eu.Este inteligenta,participa la multe olimpiade de matematica si limba romana si le castiga.Este miniona,cu forma capului rotunda ca o minge de fotbal si are un ras ciudat si zgomotos.Ei ii place chimia,este adepta chimiei,nu stiu de ce,eu o urasc!Ea are dintii de sus mai in fata,parca are dinti de morsa si imi este colega de banca de doi ani de zile,este eleva in clasa a-vIII-a B si este sefa clasei.Asa este Victorita,colega mea de banca.

biancafrumoasa: Cand o descrii pe Victorita poti sa o descrii putin mai urat ? Te rog frumos..
Utilizator anonim: Desigur!
biancafrumoasa: Mersii , astept sa o faci ..
Utilizator anonim: ce zici?
biancafrumoasa: e bine asa , iti multumescx
Utilizator anonim: Cu placere!
roxibela: multumesc de ajutor
roxibela: poti sa o descrii pe victoruta putin mai frumos te rog frumos ca am nevoie la scoala de asa ceva mai frumos de atat
roxibela: repede
Alte întrebări interesante