Limba română, întrebare adresată de brindusaoana, 8 ani în urmă

Textul ,,Florin scrie un roman'' se poate imparti in 3 secvente avand in vedere ce se povesteste. Identificati-le!
Repede pls!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ggggggg4
21
prima: Scapa printr-o primejdie , haiducul Florea se opreste la hanul Anitei .El compara viata vesela a crasmaritei cu viata lui plină de primejdii urmărit de Potera. Abia ii pune somnoroasa in vin haiducului si acesta adoarme . Anunțat de crasmarita ,căpitanul Gealatul il prinde pe haiduc . Apare Balanul calul lui Florea care îl ucide pe căpitan. Haiducul scapa , ii omoară pe poterasi si da foc hanului ca sa o pedepsească pe Anita .Pleca în alte locuri ca sa faca alte fapte vitejești.

a doua : Secvența trecuta era o pagină a unui roman haiducesc scris de Florin.Baiatul este mulțumit si spera ca le va plăcea si prietenilor .El crede că romanul haiducesc este mai reusit decat S.F-urile scrise de prieteni .Se așează la calculator si joaca "Duke".Își ia rolele,caietul pentru a le citi prietenilor .Nu reușește să o impresioneze pe Ana cu figurile de pe role si o pedepsește. Își ia o înghețată si se plimba pe langa vitrine .

a treia:Florin este personajul creat de domnul Florescu. Povestirea scrisă de Florescu va fi dusă la o editură pentru a fi inclusă intr-un manual .Florescu este singurul personaj real, suntem in realitate prin venirea postasului.
Alte întrebări interesante