Limba română, întrebare adresată de daniela13647, 8 ani în urmă

textul Toamna de Emil Girleanu este un text literar sau nonliterar.Argumenteaza prin 2 argumente.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de FratiStiutorul
1
Textul literar este un text prin intermediul caruia autorul doreste sa impresioneze si sa emotioneze cititorii exprimandu-si ganduri, idei, sentimente si emotii.

In opinia mea, text "Toamna" de Emil Garleanu este un text literar deoarece are toate particularitatile acestuia.

In primul rand, autorul incearca sa impresioneze cititorii prin descrierea toamnei ca un anotimp...( spui 1-2 lucruri despre text ,ex: ca un anotimp urat, frumos, magic, etc.).

In al doilea rand, caracterul literar este dat de figurile de stil care se ilustreza cu ajutorul imaginilor artistice. In tex se pot casi imagini artistice vizuale (ex:... spui despre ceva din text care intituleaza o imagine spre exemplu de la mine, nu stiu textul "lacul stralucitot, luminat de razele soarelui"), auditive(daca sunt cuvinte care sa inspire ceva ce se aude in text cum ar fi " susurul apei"), care formeaza figuri de stil precum epitete (ex), comparatii(ex), repetiti(ex:... in caz ca nu stii asta inseamna ceva de genul "si fuge, duge, fuge"), metafore, personificari, etc..

In concluzie, textul " Toamna" de Emil Garleanu este un text literar deoarece autorul incearca sa imresioneze si sa emotioneze cititorii exprimandu-si ganduri, sentimente si idei prin intermediul descrierii toamnei, folosind un limbaj artistic puternic marcat de subiectivitate.

FratiStiutorul: inimioara si coroana
FratiStiutorul: te rooooog!
Alte întrebări interesante