Limba română, întrebare adresată de dilie005396, 7 ani în urmă

TEZEU SI MINOTAURUL
Sa facem un rezumat si sa facem un alt final
Va rog, ajutatima din inima!
DAU COROANA! ♡​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tudugalben
1

Răspuns:Tezeu şi Minotaurul

Pentru ca fiul lui Zeus, Minos nu si-a respectat promisiunea fata de Poseidon, de a-l face jertfa pe taurul care l-a ajutat sa devina rege, acesta a blestemat-o pe sotia nepotului sau Pasiphae sa inasca Minotaurul ce avea trup uman, iar capul si coada de taur si care manca oameni, pasari sau faguri.

Pasiphae l-a alăptat şi l-a îngrijit cât timp acesta a fost prunc, dar după ce a crescut a devenit si mai feroce decat era.

După ce a primit sfat de la Oracolul din Delphi, Minos i-a poruncit lui Dedal, cel mai mare constructor de pe vremea aceea, să construiască un loc gigantic în care să fie ţinut monstrul si sa nu mai iasa, numit labirint. Labirintul se afla sub palatul lui Minos, în Knossos.

Între timp Androgeus, fiul lui Minos, este ucis de către atenieni, care erau invidioşi pe victoriile acestuia obţinute la Jocurile Panatenaice. Alţii spun că a fost ucis de taurul alb al lui Poseidon la Maraton, acţiune pe care o plănuise Egeus, regele Atenei. Pentru a se răzbuna, Minos a declarat război Atenei.

Nefiind la fel de buni razboinici ca poporul lui Minos, acestia au pierdut razboiul.

Ca tribut, a cerut la fiecare nouă ani câte şapte tineri atenieni şi şapte fecioare pentru a-i arunca în Labirint şi a-i lăsa să fie ucişi şi devoraţi de Minotaur.

Când a venit timpul celui de-al treilea sacrificiu, Tezeu, fiul vitreg al lui Egeus, s-a oferit să ucidă monstrul. Planul lui era de a însoţi grupul de tineri atenieni şi de a intra în Labirint.

Înainte de a pleca, i-a spus tatălui său că la întoarcerea corăbiilor, dacă planul lui a avut succes va înălţa pânzele albe în loc de cele negre.

Ajuns în Creta, Tezeu se îndrăgosteşte de Ariadna, fiica lui Minos, cea care îl ajută să găsească ieşirea din labirint cu ajutorul unui ghem de aţă. Minotaurul este ucis de Tezeu cu un pumnal magic oferit de Ariadna, ducand la salvarea tinerilor atenieni.

Inainte de plecare, Tezeu scufunda toate navele regelui din Creta si pleca impreuna cu Ariadna si cei 7 barbati si cele 7 femei.

Pe drum, acestia au facut un popas pe insula Naxos, dar din pacate Dionysos, zeul bauturii, s-a indragostit de fata, si luand-o de sotie.

Fiind suparat ca si-a pierdut iubirea, Tezeu uita de panze, iar atunci cand a ajuns in Atena, tatal sau, Egeu s-a sinucis, aruncandu-se in mare, pentru ca a vazut la corabie panzele negre si nu cele albe.

De atunci marea in care s-a sinucis Egeu, s-a numit Marea Egee.

Un alt final:

Acestia nu faceau popasul in insula Naxos, iar Ariadna nu era rapita de Dionysos.

Acestia nu uita sa schimba panzele.

Cand au ajuns, Egeu i-a primit cu bratele deschise.

De atunci, acestia au trait fericiti


dilie005396: Msssa, mult cand o sa-mi apara sa iti dau coroana o sa o ti o dau
Alte întrebări interesante