Limba română, întrebare adresată de mihai819, 8 ani în urmă

Ținând cont de faptul ca titlul unui text anticipează desfășurarea întâmplarilor si respectand partile compunerii, asezarea in pagina, punctuatia si ortografia, realizează un text creativ cu titlul ,,DORUL DE CASĂ".​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalinmosescu
1

Dorul de casă

-Într-o dimineață m-am gândit merg cu prieteni într-o excursie în pădure, m-am dat jos din pat, picioarele imi erau reci,am coborat pe scari si am luat micul de jun si i-am spus si mamei mele propunerea mea,ia-ș fi spus si tatei dar el era plecat in străinătate la muncă. Ea a fost de acord numai sa fie si un adult cu noi, i-am ziz ca o sa fie tatăl Maiei,dar in momentul acela eu am minți-o.

-Mi-am făcut bagajul,am împachetat haine,mâncare,apa si o trusă de ajutor,aveam de gând stăm cam trei zile.Uite asa ne-am întâlnit cu prieteni intr-un punct de intalnire si am pornit la frum.Dar inainte de toate astea am sărutat-o pe mama pe obraz.La doua ore timp cat am mers părea ne-am rătăcit,nu mi-a placut acest sentiment deoarece nu era niciun adult cu noi i-ar eu nu imi luasem telefonu deoarece mama nu imi permitea am, având doar doisprezece ani ea crede ca pot avea telefon atunci camd o sa am 15 ani. Prietena mea Maia a spus ca a lasat o dâră de silicon pe jos pentru a știi drumul spre casă, dar brusc începu si ploaia si urmele de silicon dispăruse,Matei a început se panicheze și parcă si pe mine ma apucă un tremurat. Eram șase copii care cel mai mare e cea 15 ani. Apoi

am pornit iar la drum si imi era foarte foamepentru nu făcusem destule senvisuri. Imi era dor de casă și de mama,mai mult de mama.

upa mult timp am văzut o mașină, era mama,credeam ca deluram din cauza oboseli si foamei. Dar inima mea se umpluse de căldură. Odată ce a coborât din mașină m-a luat in brate si a spus ca a aflat ca ne-am ratacit deoarece un padurar ne-a vazut si a stiut de und esuntem si a sunat-o pe mama. Nu m-a cartat dar ne-a intrebat de ce nu este un adult cu noi, i-am spus adevarul despre faptul am mintit-o. Dorul de casă este nemaipomenit de dureros si de trist. Ne-am suit cu toți in masina si fiecare a mers la casa lui. Cand eu am ajuns acasă i-am povestit mamei ce s-a întâmplat si totusi nu mi-a zis nimic rău, m-a luat in brate si a ras, mi-a spus ca daca nu m-ar fi gasit ar fi luat-o razna si viata ei nu ar mai fi la fel. M-am dus ma culc. NOAPTE BUNĂ!


madalinmosescu: Spune-mi te rog ca iti place am muncit mult la ea.
Alte întrebări interesante