Biologie, întrebare adresată de 2007ianuarie30, 8 ani în urmă

tipurile de metamorfoză și stadiile lor corespunzătoare?
VA ROG

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lazaramalia204
0

Ce este metamorfoza? Cu câteva excepții ciudate, toată viața insectelor începe ca un ou. După părăsirea oului, o insectă trebuie să crească și să se transforme până la atingerea vârstei adulte. Numai insectele adulte se pot împerechea și se pot reproduce. Transformarea fizică a unei insecte dintr-o etapă a ciclului său de viață în alta se numește metamorfoză.

Transformarea fizică a insectelor de la o etapă de viață la alta se numește metamorfoză. Insectele pot suferi metamorfoză treptată, metamorfoză completă sau deloc. Ilustrație de Debbie Hadley

Insectele pot suferi metamorfoză treptată, unde transformarea este subtilă sau metamorfoză completă, în care fiecare etapă a ciclului de viață pare destul de diferită de celelalte. La unele insecte, este posibil să nu existe metamorfoze reale. În ceea ce privește metamorfoza, entomologii împart insectele în trei grupe - ametabolice, hemimetabolice și holometabolice.

02 din 04

Micul sau nici o metamorfoză

Tortul de arțar este anametabolic, fără metamorfoză. Ilustrație de Debbie Hadley

Cele mai primitive insecte, cum ar fi păsările de primăvară , suferă puțin sau deloc metamorfoze reale în timpul ciclului lor de viață. Entomologii se referă la aceste insecte ca fiind ametabili , de la greci "fără metamorfoză". În insectele ametabolice, imatura arată ca o versiune minusculă a adultului atunci când iese din ou. Se va molotă și va crește până când va ajunge la maturitatea sexuală. Insecte insecte includ insecte arbalete, firebrats și springtails.

03 din 04

Metamorfoza simplă sau treptată

Alte întrebări interesante