Geografie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Toate informațiile despre munții meridionali va rooog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de criscris
7
Carpatii Meridionali se intind intre Valea Prahovei,IN ESTsi vaile raurilor Timis si Cerna,in vest.Sunt munti de incretire,alcatuiti din roci foarte tari.Pentru ca au putine pasuri si trecatori,sunt mai greu de traversat decat ceilalti munti.
Carpatii MEridionali prezinta cele mai mari inaltimi in tara noastra;11 VARFURI depasesc 2500  de metri,cel mai inalt fiind Moldoveanul din Muntii Fagaras,cu 2544m.
Carpatii Meridionali sunt alcatuiti din 4 grupe de munti,separate prin vai inguste si depresiuni mici;
Grupa Bucegi,intre Prahova si Dambovita.Muntii Bucegi ,cei mai inalti din aceasta grupa(vARFUL OMU,2505m),au pante abrupte si culmi netede.Sunt foarte pitoresti si atrag numerosi turisti.
Grupa Fagaras,intre Dambovita si OLT.Muntii Fagaras,situati in nordul grupei,sunt cei mai inalti si mai impunatori munti din tara noastra.
Grupa Parang,intre Olt SI jIU.Din Muntii Parangului ,cei mai inalti din grupa,se desfac ca niste raze celelalte culmi muntoase.
Grupa Retezet,intre Jiu,Timis si Cerna.Pentru ocrotirea peisajelor si a vegetatiei,in Muntii Retezat a fost infiintata una dintre cele mai mari rezervatii naturale din Romania.
Răspuns de rouz1
4
meridionali se afla la estul depresiuni colinare a transilvaniei intre carpati orientali si cei occidentali.
Alte întrebări interesante