Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Tot despre Ungaria și Unguri plss dau coroana ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Deea7789
4

Ungaria este un stat situat în Centrul Europei, în Câmpia Panonică și la poalele sudice ale Carpaților Occidentali Interiori, la o distanță egală de Oceanul Atlantic și Munții Ural, respectiv de Marea Mediterană și Marea Nordului.[necesită citare] Pe teritoriul ei este situată aproape toată suprafața Câmpiei Panonice, din care face parte Parcul Național Hortobágy, înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Ungaria se învecinează cu Serbia la sud, Croația și Slovenia la sud-vest, Austria la vest, Slovacia la nord, România la est și cu Ucraina la nord-est.

Ungaria este o republică parlamentară. Capitala țării, Budapesta, este și cel mai mare oraș al ei după populație (1,7 milioane locuitori). În 2010, orașul Pécs a fost ales Capitală Europeană a Culturii. Țara face parte din NATO, iar din mai 2004 este membră a Uniunii Europene. Ungaria s-a numărat printre inițiatorii Grupului de la Visegrád (V4), o organizație de cooperare economică formată din patru state central-europene: Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria.

Astăzi,țara este condusă de președintele Victor Orban ce este naționalist de extremă dreapta,ce caută reîntregirea valorilor naționale în toate domeniile.

Sper că te-am ajutat și să primesc coroană te rog frumos!


Utilizator anonim: mersi mult pentru răspuns ❤️
Deea7789: Cu plăcere.
Răspuns de esilaghi256
0

ungaria este o țară din Europa vecină:România,Suedia ,Moldova


esilaghi256: coŕoană??
Utilizator anonim: am dat-o deja scz
esilaghi256: Ok!
Utilizator anonim: mersi tu ai răspuns mai pe scurt și de acea nu ți-am dat ție coroana
esilaghi256: aaa
Utilizator anonim: da
esilaghi256: păi nu am asa mult timp !!
Utilizator anonim: dacă vr mai pun o întrebare despre Rusii
Utilizator anonim: și dacă vr îți dau coroana
esilaghi256: CARE?
Alte întrebări interesante