Istorie, întrebare adresată de sdanilescu, 8 ani în urmă

traditii si obiceuri din grecia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sergiumusatt
13

Fetele grecilor nu trebuie sa-si faca griji in a-si achizitiona o locuinta, ele sunt favorizate, familia fiind obligata sa asigure o locuinta pentru fiecare fata. Barbatii nu au acest noroc, in schimb ei trebuie sa se insoare cu o fata care are casa asigurata.

Grecii dau o atentie deosebita curtii din jurul casei. Cu totii am remarcat gradinile frumos amenajate si ingrijite ale grecilor. Ei sustin ca gradina scoate in evidenta valoarea casei, din acest motiv ei nu concep existenta casei fara o curte sau o gradina care sa desfete privirile si placerile grecilor.

Un alt obicei (care s-a transmis si la noi), este acela ca la mutarea intr-o casa noua, preotul trebuie sa vina la sfestanie, iar ziua cu ghinion este marti 13, nu vineri 13 ca la noi

Masa traditionala a grecilor contine obligatoriu masline. Ei consuma masline la orice: doar cu paine, la salate, la sandwich-uri, etc. Imi amintesc ca la hotelul Elea Village, fiindca nu puteam manca la restaurantul hotelului (bungalow-ului) la masa de amiaza, trebuia sa luam masa la taverna de peste drum

Nici o pisica nu va vagabonda in cautare de apa sau mancare, locuitorii ingrijind pisicile chiar si daca nu sunt ale lor. Pisicile si-au castigat acest drept din perioada bizantina, cand intr-o biserica, o pisica a prins un soarece tocmai cand se pregatea sa-si dea drumul in pocalul cu apa sfintita. De atunci, pisicile au voie sa se plimbe in voie prin biserici si sunt protejate de localnici.

Alte întrebări interesante