Engleza, întrebare adresată de denisamocanu266, 8 ani în urmă

Traducere DAU Coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ToriBsty
1

BASE jumping este un sport extrem practicat de sportivi antrenați care urca mari înălțimi pe structuri create de om sau stânci înalte. Originile sale pot fi urmărite încă din anii 1970 când căutătorii de adrenalină căutau sporturi noi pentru a împinge abilitățile la limită. Spre deosebire de parașutism,BASE jumpers nu folosesc o aeronavă de acest fel, ci aleg să sară din vârful unei structuri fixe. Dar cele două sporturi sunt similare deoarece amândouă folosesc o parașută pentru a-și încetini căderea și pentru a-i aduce ușor înapoi la pământ.

BASE este un termen format din primele litere ale celor patru tipuri de obiecte fixe din care pot săriți. Aceste obiecte includ clădiri, antene, travee (care adesea se referă la poduri) și Pământul însuși. Acestea includ stânci înalte, vârfuri de munți sau alte locații naturale înalte.

BASE jumpers poartă o parașută și, uneori, costume cu aripi (păsări, veverițe zburătoare), care sunt ținute special concepute care le permit să încetinească coborârea în timp ce fac manevre aeriene de precizie la coborâre. După ce a sărit de pe o stâncă, costumul de aripi al săritorului se umple rapid de aer, astfel încât el sau ea poate aluneca ca o pasăre. În cele din urmă, ajung la o altitudine la care devine critic să-și deschidă parașuta pentru a se întoarce în siguranță la sol.

Cele mai faimoase destinații de BASE jumping sunt: Meru Peak, The Troll Wall, Angel Falls, Burj Khalifa, Kuala Lumpur Tower.

Alte întrebări interesante