Engleza, întrebare adresată de ioneioonela, 9 ani în urmă

Traducerea lecției + rezolvarea exerciților ! Ajutor

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de DarcyTay
26
Ritualuri de trecere

'Jurnalul vieţii' este o serie de etape prim care noi trebuie sa trecem. Tot ce se intampla ne afecteaza intr-un fel: aniversari, obtinerea unui job, pierderea unui job, mariajul, a da nastere, divortul si moartea. Adolescenta este perioada de dezvoltare dintre copilarie si maturitate. Cei ce se afla in aceasta etapa a vietii, deseori are opinii contradictorii cu societate, in general. Diferite culturi si societati, in orice caz, au diferite moduri de a face fata trecerii de la o etapa a vietii la alta.
Printre tribul Masai din Africa de Est, de exemplu, sunt foarte putine conflicte. Defapt un motiv pentru succesul si armonia lor este ca oamenii din tribul Masai arata mult respect pentru regulile societatii lor. Ei trebuie sa-si ia ramas bun de la multe lucruri pe care ei obisnuiau sa ii faca ca copii. Ritualurile semnaleaza sfarsitul copilariei. Acestea marcheaza inceputul unei noi vieti in calitate de membru a unui grup puternic si unit de adulti.
Intre anii 13-17, baietii tribului Masai sunt chemati sa se alature clanului varstnicilor. In timpul lor in clanul varstinicilor, un baiat se pregateste sa devina barbat. Tot parul ii este ras, ii se face o baie speciala si taieturi in piele. El trebuie sa ramana complet tacut si sa nu tipe datorita durerii. Pentru indienii Taulipang din America de Sud, ritualurile pe care baietii adolescenti trebuie sa le indure sunt chiar si mai severe. Lor li se preseaza pe piele furnici care inteapa. Daca plang datorita durerii, ritualul este repetat.
Ritualuri dureroase ca acestea nu sunt folosite doar pentru a marca inceputul maturitatii. Ei cred ca aceste lucruri le va da putere, le va imbunatatii abilitatile de vanatoare si ca ii va proteja de boli. Cu 500 de ani in urma, in Germania, studentii obisnuiau sa indure rotualuri neplacute cu scopul de a fi acceptati in clubul studentilor. Un nou student trebuia sa se imbrace in animal. Purta dinti mari din lemn si o palarie cu coarne. Alti studenti obisnuiau sa il bata, sa ii taie coarnele si sa ii zmulga dintii.
Unul dintre cel mai important ritual de trecere in timpurile moderne este celebrarea aniversarilor semnificative. In Regatul Unit, aniversarile de 18 si 21 de ani sunt cele mai importante. Un ritual comun al acestor timpuri este tinerea unei petreceri mari si invitarea pritenilor si a familiei tale. Majoritatea, in orice caz, au o tema comuna. Toate ritualurile de trecere marcheaza un timp important din viata acelei persoane si arata ca el sau ea face parte dintr-o comunitate.

1/64 1. In the picture A i see a man that i think is from a tribe. He has dark brown skin and lots of accessories.
In the picture B, I see a girl who is celebrating her birthday with her friends.
In the picture C, I see a christening of a baby.
In the picture D, i see a girl who is happy after graduating.

2/64 Rites of passage: birthdays, marriage, divorce and death.

3/64 The things that are mentioned in the text are the ones from the picture A and picture B.
Alte întrebări interesante