Franceza, întrebare adresată de denisman66, 8 ani în urmă

traducerea textului euro-échanges

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tatiandy85
9

Într-o dimineaţă, la intrare în Cyber Espace...

V-Bună ziua, pot să intru?

C-Aaa, tu eşti, Victor...Hai, intră, nu sta la uţă? ce faci aici?

V- Am venit să cer nişte informaţii despre programele educative europene.

C - Ştii, La Bucureşti, este o agenţie ANPCDEFP, care gestionează aceste programe.

V- E disponibilă oare şi pentru internauţi?

C-Desigur, dacă vrei pot să-şi dau adresa poştei elecronice. Programele Uniunii Europene sunt axate pe educaţie şcolară, învăţarea limbilor (Comenius) şi învăţământ superior (Erasmus+). Ele încurajează mobilitatea tinerilor.

V- Îm poţi spune mai detaliat despre programele adresate elevilor din şcoala secundară.

C - Este vorba mai degrabă despre programul Comenius.

V - Îmi poţi oferi nişte detalii?

C- Este un program care implică participarea a cel puţin două ţări, El dezvoltă parteneriate între mai multe instituţii şcolare. Totul se desfăşoară în cadrul unui proiect centrat pe educaţia tinerilor europeni în context multicultural. Are ca obiectiv îmbunătăţirea aptitudinilor tinerilor de a comunica în limbi străine, datorită sejururilor lingvistice organizate în străinătate- este vorba despre o activitate care cuorinde mai multe etape.

V - Care?

Mai întâi, alegerea unei teme şi căutarea unui partener. Urmează apoi perioada de lucrări de pregătire. Şi în sfârşit, schimbul propriu-zis. Pentru mai multe informaţii, consultă Ghidul candidatului. Iată-l. Vei găsi aici câteva teme de proiecte, precum şi rezultatele activităţii în comun a participanţilor, broşuri, ghiduri, casete...După cum ştii deja, clasa noastră este gată să deruleze un PEE. Actualmente, suntem în curs de pregătire a vizitei/ călătoriei în Franţa. Plecarea este fixată peste 10 zile. Dar, anul viitor, ne gândim să extindem participarea la proiect. Vom avea nevoie de noi colaboratori. Vei putea deci, să depui candidatura da, dacă eşti interesat. Iată un formulat de înscriere. Completează-l.

V - Mulţumesc. Sunt prieten prin corespondenţă cu o tânără din Colmar, dar şi proiectele de schimb mă interesează. Mulţumesc încă odată.  


denisman66: Mulțumesc
Alte întrebări interesante