Engleza, întrebare adresată de Alexia13, 9 ani în urmă

traducereee text.............

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Doom159
1
POP BAND BLUR MERGE IN SPATIU. Muzica lor, cel putin, ajunge pe planeta Marte. Ideea a venit de la toboșarul lui Blur Dave Rowntree si cântarețul la bass Alex James. Atunci cand au auzit de noua expeditie spatiala spre Marte, au decia ca vor sa fie si ei parte din ea. Si multumita directorului de proiect, Colin Pillinger, acum sunt.
Pillinger este director al Mars Express Mission si a decis sa trimita pe Beagle 2 in spatiu ca parte a proiectului. Beagle 2 este un mic "lander" ce este plasat pe suprafata lui Marte pentru a cauta semne de viata. De asemenea trimite un mesaj inapoi spre Pamant sa transmita savantilor ca a ajuns.
Blur a vrut ca muzica lor sa asigure acest mesaj iar Pillinger a fost foarte multumit sa le accepte oferta. Interesul media in trupă ar fi insemnat a bună publicitate si mai multi bani pentru proiect. Blur a scris si inregistrat o caseta special pentru proiect. Alex James a lui Blur a spus ca muzica a fost bazata pe o secventa matematică si o mixtură din casetele din albumul "13" al lui Blur, incluzand "No Distance Left to Run". Asta nu e prima data cand muzica a fost trimisa in spatiu. In 1977, americanii au lansat nava spatiala Voyage 1 si Voyager 2. Ei au vrut sa trimita ceva pentru a ajuta extraterestrii sa inteleaga cum e sa fii un om pe planeta Pamant.
Expertii au decis ca cea mai buna cale de a comunica cu extraterestrii era muzica. Ei au compilat un disc de 87.5 minute cu "Cele mai bune hit-uri de pe Pamant".
Au fost numeroase motive de ce muzica a fost aleasa, si nu cuvinte sau imagini. In primul rand, muzica este bazata pe numere deci este usor de analizat in termeni matematici. Deoarece matematica este cea mai universala dintre limbi, extraterestrii probabil vor intelege matematica (si prin urmare muzica). In al doilea rand, expertii au simtit ca muzica exprima sentimentele oamenilor mai bine ca orice altceva. Ar putea de asemenea reprezenta fiecare cultura umana de pe Pamant. Fiecare societate are propria muzică distinctiva pentru a exprima fericire, tristete si durere.
Varietate a fost primul criteriu pentru a alege ce muzica sa fie inclusa. Comitetul alege melodii din toata lumea. Diferente instrumente fiind incluse, precum fluiere si tobe. De la clasica traditie Western, au ales muzica de Beethoven, Mozart si Stravinsky. Au fost acestea cele mai bune hit-uri ale Pamantului? Raspunsul este, desigur,o problema de opinie. Vor fi cel putin cele mai lungi hit-uri ca durată de pe Pamant. Discul este facut dintr-un metal foarte puternic, deci probabil va dura extrem de mult timp - probabil mai mult de 1000 de milioane de ani.
Alte întrebări interesante