Franceza, întrebare adresată de laurentiu667, 8 ani în urmă

Traduceți acest text cu ajutorul dicționarului, mulțumesc!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ion893958
1

Răspuns:

Adolescenți dependenți de telefoane mobile

Astăzi, este complet obișnuit să te plimbi prin lume cu laptopul tău. Mai mult, vedem ca laptopul a devenit dragul, obiectul preferat al indivizilor. Iată de ce adolescenții nu rămân pe marginea acestei schimbări reale din viața noastră: telefonul GSM/mobil a intrat în moda adolescenței, este instrumentul conectat prin excelență. telefon

Această grupă de vârstă este, de fapt, foarte sensibilă la modă în general, oricare ar fi aceasta: muzică, haine, jocuri... Pentru adolescenți, este mai presus de toate un element nou care își face intrarea în universul lor ludic Astfel, pentru ei , deținerea unui telefon mobil nu numai că le permite să participe la o cultură hipermodernă, dar evidențiază și această nevoie de afirmare atât de tipică adolescenței. În general, trend-setterii sunt cei care introduc noul element, cel care trebuie obținut cu orice preț pentru a face parte din trib, grup.[...] De fapt, problema este că Tinerii de astăzi trăiesc în o cultură a gratificării instantanee. Adolescenții sunt o țintă principală pe piață: ei sunt consumatorii viitorului apropiat.

Producătorii de telefoane mobile, între timp, pariază și pe clienții adolescenți: modele colorate, care sunt deosebit de atractive pentru tineri. Aceste gadget-uri sunt atent gândite: combină funcționalitatea și estetica. Important este că produsul este atractiv, fiabil, ușor de utilizat și ușor de transportat. [...]

Telefonul mobil exercită o influență puternică asupra relațiilor dintre ființele umane. Schematând situația, în trecut exista scrisul. Gândiți-vă la scrisorile pe care soldații care au luptat pe front în timpul Primului Război Mondial le-au așteptat cu nerăbdare: și-au luat câteva momente de odihnă în tranșee pentru a citi și reciti cuvintele, a atinge, a simți, a împături și a desface scrisorile trimise. cei dragi. Astăzi, în secolul XXI, totul s-a terminat: este cultura de aici și acum, o cultură a impersonalului unde față în față a dispărut, ca să spunem așa. Uită-te în jur: ascultă o conversație cu un telefon mobil. De nouă ori din zece oameni vorbesc între ei fără să spună nimic și atunci când o fac este fără nicio rușine, totul este dezvăluit în public, de parcă ar vrea ca toți cei din jur să audă ce spun.

În calitate de sociolog, cred că, din păcate, cu cât comunicarea mai instrumentală evoluează, cu atât comunicarea umană regresează mai mult. Prin urmare, s-ar putea pune următoarea întrebare: deținerea unui telefon mobil nu va fi în curând un simbol modern al libertății?

Explicație:

sper ca te-am ajutat, am stat mult la el


laurentiu667: Da, mulțumesc frumos pentru ajutor!
ion893958: cu drag
Alte întrebări interesante