Engleza, întrebare adresată de CtinaPF, 9 ani în urmă

Traduceti: ''Around Britain's only hot spring, the Romans built a magneficent temple and bathing complex that still flows with natural water.''

Va rog, fara google translate, altfel raportez raspunsul.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Geta1955
1
In jurul unicului izvor de apa termala al Angliei, romanii au construit un minunat templu si complex baie in care inca mai curge apa naturala.


Leonard: "complex baie"? Scuze, nu am mai auzit. The often huge bath complexes included a wide diversity of rooms offering different temperatures and facilities such as swimming pools and places to read, relax, and socialise. Ftlty a fost mult mai aproape de adevar.
Geta1955: Nici n-ai cum sa auzi. Poate doar sa vezi... Si eventual sa interpretezi "complex de bai" ...
Geta1955: Sunt convinsa ca raspunsul lui Ftlty e mult mai aproape de adevar decat al meu, mai ales ca in vremea cand isi construiau romanii baile, zona geografica respectiva se numea "Marea Britanie"....
Leonard: Am fost si m-am distrat la un complex acvatic termal din Franta, tot cu apa termica. Complexul respectiv include piscine pentru cei mici si pentru adulti, sauna umeda, sauna uscata, sali de gimnastica, sali de forta, sali pentru tot felul de alte moduri de recreere sau intarire/miscare corporala, jacuzzi, masaj etc.
Leonard: Dar daca traducem in limba romana, sa traducem pe intelesul oamenilor. Cum ati spus in comentariu "complex de bai" cred ca e foarte bine. Tot respectul pentru dvs., la modul cel mai sincer, pentru ca va stiu activitatea.
Leonard: Nu se numea "Marea Britanie" pe vremea romanilor, ci Anglia romana sau pur si simplu Britannia (denumirea cea mai des mentionata).
Geta1955: Tocmai...
Răspuns de ftlty
1
In jurul singurului izvor termal al Marii Britanii, Romanii au constuit un templu magnific si un complex acvatic care inca se alimenteaza cu apa naturala.

Leonard: In afara de faptul ca "romanii" trebuie scris cu "r" mic si cuvantului "construit" ii lipseste un "r" (fapt normal cand se scrie pe fuga), traducerea este mai buna decat cea a D-nei Geta, care ne-ar putea explica in romaneste ce inseamna mai exact "complex baie".
Alte întrebări interesante