Franceza, întrebare adresată de fin, 8 ani în urmă

Traduceti cele 5 paragrafe de mai sus
Fara google translate(cele 4 cu portocaliu+cel de deasupra)​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rodicajurescu
1

       Un om informat (=avertizat) valoreaza cat doi, spune proverbul. De e vorba de viata profesionala sau de viata sociala, informatia constituie un atu important pentru omul care vrea sa reuseasca. Ritmul vietii moderne ne obliga sa ne informam fara incetare pentru a nu fi depasiti de evenimente.

       Si voi, cum faceti pentru a fi in armonie cu lumea ce va inconjoara? Ce surse de informare folositi?

 

   Eu prefer sa navighez pe internet pentru a ma documenta. E usor de manevrat si practicat, acolo poti gasi de toate: de la viata culturala pana la previziunile meteorologice. In plus, informatiile sunt aduse la zi in mod regulat.

                                                                                                    Philippe, 17 ani

    Dupa parerea mea, televiziunea e o inventie geniala. N-am nevoie sa ma deplasez pentru a ma informa. Seara, mai ales, privesc cu mult interes jurnalul televizat (=transmis la televizor). Privesc deasemenea reportaje, documentare,  filme interesante, in general chestii de care pot profita (=tot ce ma poate ajuta, lucruri din care pot afla ceva folositor).

                                                                                                Solange, 16 ani

    Eu sunt reprezentantul unei companii de distributie de produse electronice si sunt (=ma aflu) toata ziua pe drum. In acest fel (=astfel, asa)  am devenit un fan al radioului. Ascult interviuri, dezbateri, ultimele noutati muzicale, retransmisii ale meciurilor sportive. Asta nu face doar sa-mi treaca timpul, dar pot si (=deasemenea) sa ma pun la curent cu ultimele informatii.                        

                                                                                          Antoine, 20 de ani

      Eu, cel mai adesea, citesc presa. E adevarat ca nu ziarele sunt genul meu, ci ador revistele pentru tineret. Imi place mai ales Okapi, unde apreciez toate rubricile, in special reportajele si dosarele. Acolo gasesc tot ce ma intereseaza. E, cu adevarat, super.

                                                                                                Marianne, 15 ani

   

Alte întrebări interesante