Engleza, întrebare adresată de mariusciobanu71, 9 ani în urmă

Traduceti dau coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dizzyclub
1
Dupa ce am luat micul dejun devreme in Pisac, ne-am umplut sticlele de apa si am pornit-o din nou. Juan, sateanul al carui barca am imprumutat-o, ne spusese sa mergem pe cursul raului Urubamba. Pentru aproximativ prima ora am reusit sa vaslim, dar foarte repede am ajuns intr-un loc unde vegetatia era foarte abundenta asa ca nu am mai putut continua. 

Ne-am dat jos si am incercat sa tragem barca la mal. Era o munca istovitoare si se facea din ce in ce mai cald asa ca ne-am hotarat sa legam barca de o ramura. Am luat niste funie din rucsac dar s-a rupt. Pana la urma a trebuit sa folosim cureaua Mariei, cu toate ca  nu prea i-a convenit asta. 

(Revin mai tarziu, e mult de tradus)

dizzyclub: Am pornit-o din nou, dar pe jos. Pe la pranz am ajuns in locul unde raul o lua in dreapta. Pe partea stanga puteam vedea muntele Huayana Picchu, muntele de care ne-a vorbit Luis cand ne-a povestit despre pestera. Muntele era inalt si abrupt, asa ca ne-am hotarat sa ne odihnim un pic inainte sa-l escaladam. Ne-am asezat, am baut niste apa si am mancat niste biscuiti pe care ii luasem acum cateva zile din Cuzco, Orasul in care il intalniseram pe Luis.
dizzyclub: Roberto si-a scos harta si compasul si a verificat ruta. "Bine", a zis. "Pestera nu poate fi departe". Pe aici, ne-am dat seama, Roberto si-a pierdut busola. Am cautat-o peste tot dar nu am gasit=o. Maria a zis ca probabil o ascunsese spiritul lui Manco Capac. oamenii spun ca Capac este regele care a fondat Imperiul Incas. Incerca oare spiritul lui sa ne spuna ceva? Ne-am hotarat ca cel mai bine nu ne gandim la asta.
mariusciobanu71: multumesc frumos de tot
dizzyclub: Urcusul a fost unul dintre cele mai grele pe care l-am facut vreodata, si ne era frica sa nu ne ratacim fara busola. dar deodata a aparut: intrarea in pestera. Ne-am grabit sa intram, gasind drumul la lumina tortelor. Ne-a luat doar cateva minute sa taiem buruienile care acopereau cufarul si sa-l scoatem afara.
dizzyclub: Nu pot sa imi descriu sentimentele in timp ce il deschideam si vedeam ce se afla inauntru. M-am simtit ca Hiram Bingham, arheologul american care in 1911 a descoperit ultima capitala Incasa de la Uiticos. Ramasesem fara cuvinte!
mariusciobanu71: multumesc frumos
Alte întrebări interesante