Franceza, întrebare adresată de NataliaNegru, 8 ani în urmă

TRADUCEȚI FĂRĂ TRANSLATORI, TEXTUL.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alina5832
1
FRANȚA-RFO Rural France este o țară de geologie, climă și ritmuri, iar agricultura franceză este caracterizată printr-o mare diversitate. Cea mai importantă putere agricolă a Uniunii Europene, Franța, se află pe primul loc în lista de grâu, vin, zahăr, carne de vită și îngrășare pentru vaca. Cultivarea cerealelor este asociată cu cultivarea plantelor furajere, a legumelor și a păstrăvului și a viței de vie, vinurile franțuzești fiind cele mai renumite din Europa. Si adaugă exploatarea pădurilor și cea a resurselor mare Viața rurală are avantajele sale evidente. Dar agricultorii lucrează cel puțin două ore mai mult pe zi decât locuitorii orașului, petrec mult mai mult timp pregătindu-și mesele, spălând și spălând ... și mult mai puțin la televizor și la excursii. Pe de altă parte, adesea merg de vânătoare și de pescuit. Agricultorii reprezintă doar 3,5% din populația activă. Francezii cred că lumea va rura! este pe cale de dispariție și mulți dintre ei doresc să-și păstreze sau să-și recupereze rădăcinile țărănești. De aceea își petrec toate weekend-urile sau cumpără unde își petrec vacanța. De asemenea, animalele sunt înconjurate de animale care asigură legătura dintre natură și specia umană: câini, pisici, țestoase. papagali etc. care sunt aproape 30 de milioane în Franța (înregistrări mondiale!) sunt case în țară Dar feriți-vă! Aceste neo-rurali doresc să se apropie de natură fără a renunța la elementele de confort! Și la urma urmei, de ce nu?

NataliaNegru: Francezii cred că lumea că .......... acolo nu înțeleg. înrest e bum
NataliaNegru: ce scrie acolo!?
Răspuns de rodicajurescu
0

        Datorită aşezării geologice, climei şi istoriei, agricultura franceză e caracterizată de o mare diversitate.

     Primă putere agricolă a UE, Franţa e în frunte (=în fruntea listei) pentru grâu, vin, zahăr, carne de vită (atenţie la vaca nebună), etc. Cultivării cerealelor i se alătură cultivarea plantelor furajere, a legumelor şi fructelor, a viţei-de-vie, vinurile franţuzeşti fiind cele mai renumite din Europa... Se adaugă exploatările forestiere şi exploatarea resurselor mării.

       Viaţa rurală are avantajele ei evidente. Dar agricultorii muncesc cel puţin 2 ore pe zi mai mult decât orăşenii, folosesc (=consacră, au nevoie de) mai mult timp pentru a-şi pregăti masa, pentru a-şi spăla vasele şi rufele... şi mult mai puţin pentru televizor şi pentru ieşiri. Drept revanşă, ei merg adesea la vânătoare şi la pescuit.  

     Agricultorii nu reprezintă mai mult de 3,5 % din populația activă. Francezii estimează că lumea rurală e pe cale de dispariţie şi mulţi dintre ei doresc să-şi păstreze sau să-şi regăsească rădăcinile ţărăneşti. Deaceea toţi îşi petrec sfârşiturile de saptămână grădinărind, sau chiar îşi cumpără case la ţară, unde îşi petrec vacanţele. Deaceea îşi iau animale de companie care le asigură legătura dintre natură şi specia umană: câini, pisici, broaşte ţestoase, papagali, etc. , ce sunt aproape 30 de milioane în Franţa (record mondial!!).

      Dar, atenţie! Aceşti “neo-rurali “ vor să se reapropie de natură fără a renunţa la binefacerile confortului! Şi,  la urma urmei, de ce nu?

                                                                     (După Francoscopie, 1999)

Alte întrebări interesante