Franceza, întrebare adresată de annecimpoae, 9 ani în urmă

Traduceți în Română! Mulțumesc!!

Anexe:

PetitPrince: tot textul?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de PetitPrince
1
Mi-a placut acest sat din prima  zi in care l-am vazut dintr-un motiv foarte simplu .Prima data cand am fost sa vad casa pe care matusa mea o lasase mostenire parintilor mei la moartea sa, am mers pe jos pe acest drum de crestem ca sa cunosc mai bine regiunea m sa descopar mai bine satul.era o zi de iunie insorita, padurea era plina de lumina si de pasari,si aveam impresia ca eram primul care paseam pe acest covor de muschi si de frunze, atat de singuratica si salbatica mi se parea padurea.
Sosind in sat , pe unicul drum care il traversa, am intrebat un batran care statea singur pe un trunchi de copac taiat: 'Buna ziua , i-am spus eu, caut casa Henriettei M. Unde e ? Ma privi lung, cu un zambet malitios, in ochi, si imi spuse: Tu esti Jacques?
Nu imi revin .Cum putea sa ma recunoasca acest batran?
''Nu iti amintesti ,erai prea tanar, sunt tata Delfin. Veneai aici in vacanta, ;ic de tot, si te luam deseori pe genunchi.te-am recunoscut de la biserica.Mergi la fel ca tatal si ca bunicul tau.De atunci am iubit Sacy , pentru intampinarea si zambetul acestui om>
Alte întrebări interesante