Engleza, întrebare adresată de ana1364, 8 ani în urmă

traduceti în română textul

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sunnn
1
In anul 1863 o noua casa a fost construita in Borley, situata nord-estic la aproximativ 100 km de Londra.Curand dupa ce constructia casei a fost finalizata, au inceput sa se intample lucruri ciudate. 
Primul proprietar al casei a fost un barbat numit Henry Bull iar deseori acesta afirma ca a vazut-o pe ''Doamna Alba''. Era o fantoma sub forma unei femei inalte, imbracata in haine vechi. Obisnuia sa se plimbe pe trotuarul gradinii in timpul noptii. Dar mai si obisnuia sa sperie familia Bull uitandu-se pe geamul incaperii in care acestia isi serveau cina. 
Multe alte lucruri inexplicabile s-au intamplat in acea perioada. In fiecare seara de luni, o trasura impreuna cu niste cai fantoma apareau in fata usii. Dar cand usa se deschidea, trasura disparea. Farfurii si pahare obisnuiau sa zboara prin bucatarie, iar membrii familiei obisnuiau sa auda voci ciudate si pasi. La un moment dat, casa era inconjurata de o gramada de mirosuri ciudate.
 In anul 1930, domnul Foster si sotia sa, Marianne, s-au mutat in acea casa. Nu obisnuiau sa creada in fantome dar imediat ce si-au schimbat parerea! Odata ce s-au mutat in casa, au gasit mesaje ciudate scrise pe pereti. Un mesaj spuneau simplu: ''Marianne, te rog ajuta-ma.'' Familia Foster nu a reusit sa reziste in aceasta casa. 
Harry Price, un faimos vanator de fantome, a petrecut un an studiind casa in anul 1937. A gasit un loc la primul etaj numit ''locul rece'', adica era mai frig in acel loc cu -6 grade decat in restul casei. La etajul de mai sus, usile obisnuiau sa se incuie si sa se descuie singure, iar mobila cadea singura jos pe scari. Intr-un dormitor numit ''Camera Albastra'', oamenii erau aruncati din patul lor in timpul noptii. Pana si baia era bantuita. O femeie s-a ales cu un ochi vanat in timp ce trecea pe langa usa baii, cand o mana invizibila a lovit-o peste fata. 
In anul 1939 casa a ars in flacari. Pana atunci, oamenii au afirmat ca au vazut peste 200 de fantome. Nu a ramas nimic din ceea ce obisnuia sa fie cea mai bantuita casa din lume - cu exceptia povestilor cu fantome si alte intrebari fara raspuns.
Coroana te rog?

sunnn: Am gresit in unele locuri, din neatentie
Alte întrebări interesante