Latina, întrebare adresată de annamariaa2002, 8 ani în urmă

Traduceți in română va rog mult :
Quae cum multos dies noctisque aestuans agitaret , forte quidam Ligus , ex cohortibus auxiliariis miles gregarius , castris aquatum egressus ,haud procul ab latere castelli , quod avorsum proeliantibus erat , animum advortit inter saxa repentis cochleas , quarum cum unam atque alteram , dein plures peteret , studio legundi paulatim prope ad summum montis egressus est . Ubi postquam solitudinem intellexit , more ingeni humani cupido difficilia faciun di animum vortit . Et forte in eo loco grandis ilex coaluerat inter saxa , paulum modo prona , deinde inflexa atque aucta in altitudinem , quo cuncta gignentium natura fert ; cuius ramis modo , modo eminentibus saxis nisus. Ligus in castelli planitiem pervenit , quod cuncti Numidae intenti proeliantibus aderant.
Exploratis omnibus , quae mox usui fore ducebat , eadem regreditur non temere uti ascenderat sed tentans omnia et circumspiciens . Itaque Marium propere adit , acta edocet , hortatur ab ea parte , qua ipse ascenderat castellum tentet , pollicetur sese itineris periculique ducem .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lenovo79
1
Traducent în vârstă România va rog:
Pentru mai multe zile și nopți el a avut o pradă indecizie, aceasta întîmplare că o Liguriei, o cohortelor auxiliare a fost un soldat comun, al taberei să-i aducă apă, a ieșit, nu departe de marginea cetății, care era cel mai îndepărtat de ea a fost, mintea lui despre printre stanci târâtor melci, dintre care unul cu un stand pe una și alta, au ca urmare a reclamantului, este urmărirea puțin câte puțin legundi aproape în vârful muntelui, și a ieșit. După realizarea deșert, mai mult dorința și capacitatea minții umane un al doilea zei faciun greu. Crescut între pietre, și se poate să fi fost în această situație, un stejar mare, un mod de jos pic cu fața ei, în apoi îndoit, și, exagerat înălțimea, în care este modul în care, cu toate puterile productive; din care ramurile de drum, acum un alt de roci proeminente. Tăria într-o Liguriei a atins un nivel de aproximativ cetate, toate Numidians erau în alertă, că ei luptă, sa întâmplat să fie acolo.
După examinarea toate lucrurile pe care ar fi utile și în curând a fost de conducere, dar a venit și făcut din proces tuturor lucrurilor, și să facă uz de aceeași jur împrejur și el întoarsă, nu fără motiv. Și astfel, Marius, care era în grabă: el merge la actele, a semnat el însuși, a învățat, la încurajat pe acea parte, prin care el însuși a urcat în sat, ea a-l testat, el a promis să călătoria și pericolele implicate și să devină un lider.
Alte întrebări interesante