Engleza, întrebare adresată de Cosmin2034, 8 ani în urmă

Traduceti-mi si mie textul "The story of Good Earl" din engleza in romana
Dau 50 puncte
Multumesc mult

Anexe:

Soulcollector1: fa alta poza
Cosmin2034: Sunt 4 poze, una la toata lectia si restu' trei respectiv incadrarii in pagina.
denisiulian27oxk56t: O sa incerc eu sa il traduc.Dar s-ar putea sa mai am si eu greseli si o sa dureze

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisiulian27oxk56t
9
Pe timpul domniei Reginei Victoria,traia un om faimos numit Earl din Shaftesburry.A facut tot ce a putut sa schimbe lumea si sa imbunatateasca traiul pe timpul in care a trait.Si-a petrecut toata viata ajutand oamenii saraci,si in general oamenii nevoiasi si copiii.In acele zile erau multi baieti si fete nefericite in Anglia.Nu erau scoli gratuite si copii mici mergeau la munca in loc sa mearga la scoala.Dar micii curatatori de seminee erau cei mai nefericiti.
Am tradus o parte,nu mai pot si cealalta,am niste treaba.Scz

Cosmin2034: Multumesc mult!
Ma ajuta si ce ai reusit sa traduci pana acum.
Răspuns de ADDY13FLO
34
                                        Povestea bunului Earl.

  In timpul domniei Reginei Victoria, traia un om faimos numit Earl din Shaftesburry. A facut tot ce a putut sa schimbe lumea si sa imbunatateasca viata in timpul in care traia. Si-a petrecut toata viata pentru a ajuta saracii, si in general neajutoratii si copiii.
  In acele zile erau multi baieti si fete nefericite in Anglia. Nu erau scoli gratuite si copiii mici trebuiau a munci in loc a merge la scoala.
Poate micii curatatori de seminee erau cei mai nefericiti. Semineele erau foarte inguste inauntru incat doar baietii mici, sau chiar fetele, puteau sa le curete.
  Atunci cand maturatorul mergea la o casa dimineata devreme, avea un baietel cu el. Saracul lui coleg micut trebuia sa-si scoata toate hainele, apoi trimis in interiorul ingustului semineu. Daca plangea si nu ar fi mers, ar fi folst batut. Trebuia sa urce, periand cosul de fum im timp ce mergea. Funingina era turnata pe el, si ii umplea ochii si urechile. Totusi trebuia sa urce. Cand in cele din urma ajungea in varf, striga "maturat" pentru ca stapanul acestuia a stii ca treaba este facuta. Toata ziua baietelul lucra. Noaptea, murdar cum er, se culca pe o punga de funingina. Se spune ca unii mici curatatori de seminee nu au avut o baie pentru un an intreg.
  Lui Earl din Shaftesburry ii parea foarte rau pentru acesti baieti. El vorbea adesea despre ei in Parlament si nu a fost multumit pana nu a adoptat o lege, astfel incat niciun copil n-o sa mai fie trimis in cosuri de fum. Stapanii lor trebuiau sa se descurce fara ei si trebuiau sa gaseasca o cale mai buna de a desfunda cosurile.
  Aceasta lege a schimbat vietile multor copii, dar bunul Earl stia ca erau si alti copii care trebuiau sa munceasca din greu in fabrici, de dimineata devreme pana noaptea tarziu. Ei n-aveau timp sa se joace, ei n-au mers niciodata la scoala.
  Alti copii traiau si munceau in mine. Ei niciodata nu vedeau lumina cerului albastru cu exceptia duminicilor, cand erau adusi din intuneric. Bunul Earl cu greu a reusit sa schimbe vietile lor, de asemenea. In cele din urma, impreuna cu prietenii sai, a reusit sa indrepte si acest lucru. Parlamentul a adoptat o lege potrivit careia niciun baietel sau o fetita nu ar trebui sa lucreze intr-o fabrica sau o mina. Earl a fost , de asemenea, foarte indragit de animale. Nu-i placea sa vada modul in care erau tratati magarii tragand carute si vagabonzii de pe strazile Londrei. El a spus ca va da premii pentru cei mai bine pastrati magari. Nu cu mult timp inainte ca magarii din Londa sa fie cei mai buni din tara. Earl avea un magar frumos, cu numele lui pe el. Daca un om era prea sarac pentru a cumpara un magar pentru a-si transporta binele pe piata, Earl il imprumuta pe al lui. El a fost sigur ca va avea o vanzare buna, deoarece multi oameni erau nerabdatori sa cumpere mere si cartofi de la Earl.
  Earl era, intradevar, un prieten pentru toti cei care aveau probleme. Odata a avut o intalnire ciudata. Toti cei de acolo, cu exceptia lui, erau hoti! Au fost patru sute. El nu se temea de ei. El le-a vorbit si a spus ca poate sa-i ajute sa fie oameni cinstiti. Unii erau foarte bucurosi ca aveau o sansa, iar Earl i-a trimis peste mari. Acolo intr-o tara noua, au reusit sa inceapa o viata mai buna si mai utila.
  Nu e de mirare ca a fost o durere foarte mare cand Earl din Shaftesburry a murit. El si-a petrecut viata facand bine.


Cosmin2034: Multumesc mult!!!!!
Alte întrebări interesante