Engleza, întrebare adresată de anyana890, 8 ani în urmă

Traduceti textul.DAU COROANA.E URGENT.VA ROG

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreicusiac
1
În timpul domniei Reginei Victoria (1837-1901) trăia un om celebru, Contele de Shaftesbury. El a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a schimba lumea și a face viața mai bună în timpul vieții sale. Și-a petrecut întreaga viață ajutându-i pe cei săraci, în special pe cei neajutorați, și pe copii.
Pe vremea sa mulți băieți și fete din Anglia erau nefericiți. Nu exista școală gratuită, iar copiii trebuiau de mici să muncească, în loc să meargă la școală.
Probabil că micii coșari erau cei mai nefericiți. Hornurile erau pe atunci atât de înguste încât numai băiețeii, sau chiar fetițele, puteau să le curețe.
Când coșarul mergea la o casă dimineața devreme avea un băiat pe lângă el. Sărăcuțul trebuia să-și dea jos toate hainele, apoi trebuia să intre înăuntrul hornului îngust. Dacă plângea și nu voia să se ducă, era bătut. Trebuia să se cațere în sus, în timp ce curăța hornul. Funinginea se punea pe el, umplându-i ochii și urechile, dar trebuia să urce în continuare. Când, în cele din urmă, ajungea sus, țipa "sweep" (mătură) pentru a-l anunța pe maestru că a terminat.
Coroană? :))

anyana890: multumesc
andreicusiac: Pentru puțin
Alte întrebări interesante