Franceza, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

traduceti textul in romana .Va rog frumos

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de spidie
4
Domnum "Toata-lumea"

George Simenon a marcat epoca sa, lasand urme de nesters in campul culturii francofone. Am luat fiecare dintre noi un Maigret vechi cu paginile indoite care trena pe o canapea, acasa, sau am citit "Scrisoare catre judecatorul meu" intr-un colt al compartimentului de tren, sau am devorat, intr-o seara, in pat "Câinele galben" sau" Omul de pe banca" sau "Maigret s-a inselat".
 Maigret, domnul "Toata -lumea", i-a fascinat pe toti.De ce? Pentru ca seamana cu oricare dintre francezi. Protestator, ursuz, ca un patron de cârciuma, se fereste de bogati, de superiori, de judecatori, si de cei puternici din aceasta lume.Repeta fara incetare: "Eu nu cred nimic".
 O parte din farmecul sau este ca ii judeca pe ceilalti cu justete si cu siguranta .Ceea ce uimeste inca si mai mult, este faptul ca se plimba. Se plimba prin viata altora. Poate fi la Manhatan, sau in Meung- sur-Loire, intr-un spital sau in plin soare, intelege, ghiceste. Cu calmul sau aparent, cu linistea sa netulburata, reconforteaza.
 De fapt, cum  s-a nascut acel Maigret care ne fascineaza la fel de mult sub tasaturile lui Gabin(Jean) ca sub trasaturile lui Bruno Crémer? E simplu. El vine de la un mic jurnalist al Gazetei de la Liège. Daca omul Simenon s-a nascut in 1903, scriitorul Simenon s-a nascut in 1931, publicând sub acest nume, in acel an, 11 carti, dintre care zece Maigret. Trei din aceste Maigret obtin in aceeasi luna , un contract de adaptare cinematografica. Din acest mister, acest miracol, este nascut mitul unei asocieri idilice intre Simenon si cinematograf.Pentru el, cinematograful exista ca sa puna povestirile sale in imagini. "Calatorul de la Toussant"( de la Sarbatoarei tuturor sfintilor, sarbatoare catolica, echivalent de Halloween ), "Omul din Londra", "Necunoscutii de acasa". Incetul cu incetul Simenon cucereste astfel micul ecran.Si Simenon reuseste sa manifeste astfel, imortalitatea( perenitatea) sa. Serialul "Anchetele comisarului Maigret", continua sa placa.
 A trebuit deci ca un belj, nascut la Liege, intr-o vineri 13, (mama sa, superstitioasa, a trisat si l-a declarat cu data de 12), ..pentru a da nastere acestui francez perfect.
Alte întrebări interesante