Engleza, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Traduceți textul va rog .

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de 102533
2

Sonata lunii

Era o noapte rece, senina in Muntii Stincosi.

Temperatura scazuse cu mult sub zero, dar era confortabil si cald in salonul Forest Lodge, hotelul de lux unde detectivul Lorna Cummins petrecea o bine meritata vacanta. Se aseza alene in vapaia unui imens foc.

Deodata, usa din fata se deschise cu forta. Un barbat disperat intra impiedicindu-se, scutura apa din haine si se prabusi pe podea.

Era Harry Lewis, unul dintre oaspetii hotelului.

Doctorul hotelului a reusit sa-l reinvie (sa-l aduca in simtiri) si, cu mare dificultate, Lewis si-a spus povestea.

''Sotia mea , Connie, si cu mine iubi... iubeam patinatul pe gheata.

Luna plina este atit de stralucitoare in seara asta, incit Connie credea ca ar fi romantic sa mergem sa patinam'' explica el.

Sintem in luna de miere, vezi tu? adauga el, cu vocea lui frinta de emotie.

Trebuie ca am patinat cam douazeci de minute cind Connie a sugerat sa facem o intrecere.

Era o patinatoare mai buna decit mine si a patinat inainte.

I-am strigat sa se opreasca, dar nu a ascultat. Nu am putut sa o vad in intuneric, dar i-am auzit risetele. Brusc, risul s-a oprit.

Apoi am vazut o gaura mare in gheata. Cred ca cineva trebuie sa fi facut-o mai devreme sa pescuiasca sa ceva. Am realizat cu groaza ca Connie trebuie sa fi cazut. Nu putea sa vada gaura in intuneric, sarmana mea iubita.(saracuta)

'Calmeaza-te, domnule Lewis', spuse detectivul Cummins, atingindu-i usor umarul umed. 'Ce s-a intimplat mai departe?'

''Mi-am scos patinele si am sarit dupa ea. Am incercat cu disperare sa o gasesc, dar fara folos. Am vazut o baraca la marginea lacului, asa ca am strigat dupa ajutor, dar nu putea fi nimeni acolo pentru ca nimeni nu a venit. Asa ca m-am intors aici.

'' Sa speram la cele bune'' a spus detectivul Cummins. 'S-ar putea sa nu fi cazut in gaura... desi ceva la fel de groaznic i s-ar fi putut intimpla.'

Condusa de personalul hotelului, detectivul Cummins a mers jumatate de mila pina la lac si a gasit gaura mare din gheata pe care Lewis le-a descris-o.

Patinele lui erau aproape, dar nu era nici-un semn (nici-o urma) al trupului sotiei sale. Au facut drumul inapoi la hotel in noaptea inghetata, ducind patinele lui Lewis.

La vederea patinelor, Lewis a izbucnit in plins si suspina in miini. ' Poti sa te opresti din teatru acum, Lewis, stiu ca minti. Spune-mi ce s-a intimplat cu adevarat sotiei tale', a spus Lorna Cummins, inainte de a-l acuza de uciderea sotiei sale.

Alte întrebări interesante