Engleza, întrebare adresată de denisa234574, 8 ani în urmă

traduceți textul, va rog fără google translate, urgent e pt maine

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andynico3
3

 Cu mult timp in urma, in America de Nord, era o printesa tanara care traia intr-o tara de lemn frumoasa. Numele ei era Pocahontas, care inseamna ,,Cea jucausa". Tatal ei era Powhatan, seful puternic tribului cu acelasi nume.

 Pocahontas era fiica lui favorita, pentru ca era curajoasa si prietenoasa.

  In 1607, cand Pocahontas avea 12 ani, ceva s-a intamplat ceea ce ar schimba lumea ,,Powhatans" pentru totdeauna. 100 de barbati au venit in Anglia pentru a stabiliza prima asezare engleza in America de Nord.

  Construind asezarile nu era usor; oamenii trebuiau sa curete zona cea larga, pentru a creste mancare si pentru a construi casele lor. Au reusit sa traiasca prin cresterea de tobacco, pentru a vinde catre Marea Britanie. Au murit multi din cauza foametei, bolii si atacurilor  nativilor americani carora nu le placeau strainii in zona lor. Cand lupta s-a inrautatit, tanara Pocahontas a crescut temandu-se, deoarece nu ii placea violenta si credea ca oamenii pot trai impreuna chiar daca sunt diferiti. O interesau nou-venitii, hainele lor ciudate, casele si limbile. Nu se temea de oamenii noi, si in curand s-a imprietenit cu ei.

  Urmatoarea zi dupa lupta, Powhatans l-au prins pe Capitanul John Smith, un lider britanic. A fost adus la seful Powhatan si condamnat la moarte.In timp ce isi punea capul pe piatra de sacrificiu si astepta sa fie omorat, Pocahontas s-a aruncat si a tinut in brate capul lui Smith. L-a implorat pe tatal sau sa nu il omoare. Seful a ascultat fata sa si nu l-a omorat pe John Smith. Bunatatea lui Pocahontas a ajutat la sustinerea pacii intre oamenii ei si cei din Marea Britanie. Daca nu i-ar fi salvat viata lui John Smith, ar fi fost mai multe batalii, iar mult mai multi oameni ar fi murit.

  Dupa doi ani, Capitanul John Smith s-a intors in Anglia, iar luptele au inceput din nou. Britanicii stiau cat de mult o iubea pe fiica sa seful Powhatan, si influenta pe care o avea asupta tatalui sau. Asa ca Pocahontas a fost rapita. Britanicii nu voiau sa o elibereze pana cand Powhatan accepta sa fie pace. In timpul captivitatii sale, Pocahontas s-a indragostit de un britanic, John Rolfe, si el de ea.

 Dupa ce au obtinut permisiune, ambii britanicii si liderii Powhatan, Pocahontas si Rolfe s-au casatorit. Nunta lor a schimbat cursul istoric: era pace in zona pana cand Pocahontas ar fi murit.

  In 1616, Rolfe i-a adus pe Pocahontas si fiul lor in Anglia. Acolo s-a cunoscut cu societatea britanica, i-ar toti au placut-o.  Un an mai tarziu, cand familia era gata sa mearga catre America, s-a intamplat o tragedie: Pocahontas a avut o variola si a murit, la varsta de 22 de ani. Este ingropata in Anglia sub un nume de Britanic.

Sper ca te-am ajutat :D


andynico3: cam lung textul
denisa234574: Asa ne da mereu
denisa234574: Mulțumesc mult pentru ajutor!
andynico3: Cu multa placere :)
Răspuns de hannah140
2

Cu multi , multi ani in urma , in America de Nord , era o tanara printesa care traia intr-un frumos taram de lemn. Numele ei era Pocahontas, care inseamna ,,micuta jucausa’’. Tatal ei era Powhatan , puternicul conducator al unui trib cu acelasi nume. Pocahontas era fiica lui favorita deoarece era buna si curajoasa.

In 1607 , cand Pocahontas avea 12 ani , ceva s-a intamplat care a schimbat lumea lui Pocahontas pentru totdeauna: 100 de oameni au venit din Anglia pentru a stabili prima asezare engleza permanenta din America de Nord .

Construirea asezarii nu a fost deloc usoara : barbatii au trebuit sa curete mari portiuni de padure pentru a creste mancare si pentru a-si construi casele. Ei au trait din cresterea tutunului pentru exportarea in Britania. Multi au murit din cauza foametei , a bolilor si din cauza atacurilor americanilor nativi carora nu le placeau strainii pe pamantul lor. In timp ce bataile se inrautateau , tanara Pocahontasa se intrista deoarece nu-i placea violenta si deoarece credea ca oamenii puteau traii impreuna chiar daca erau diferiti. Era interesata de noii veniti si de hainele , casele si limba lor ciudata. Nu ii era frica de noii oameni si in curand a devenit prietena cu ei . In urmatoarea zi , dupa o batalie , Powhatanii l-au prins pe capitanul John Smith , un lider englez. A fost adus in fata sefului Powhatan si condamnat la moarte. In timp ce isi punea capul pe piatra de sacrificiu si astepta sa fie omorat , Pocahontas s-a aruncat jos si a luat capul lui Smith in bratele lui . L-a implorat pe tatal ei sa nu-l omoare . Conducatorul si-a ascultat fiica si nu l-a omorat pe John Smith . Bunatatea lui Pocahontas a ajutat la intretinerea pacii intre oamenii ei si colonistii englezi. Daca ea nu i-ar fi salvat viata lui Smith , mai multe batalii s-ar fi intamplat si mai multi oameni ar fi murit.

Doi ani mai tarziu , capitanul Smith s-a intors in Anglia si luptand a evadat din nou . Englezii stiau cat de mult conducatorul Powhatan isi iubea fiica si influenta pe care ea o avea asupra tatalui sau . Asa ca Pocahontas a fost răpită. Englezii nu ar fi eliberat-o decat daca Powhatan ar fi facut si intretinut pacea. In timpul captivitatii ei , ea s-a indragostit de un englez, John Rolfe, si el s-a indragostit de ea .

Dupa ce a primit atat permisiunea englezilor cat si a coducatorilor Powhatani, Pocahontas si Rolfe s-au casatorit. Casatoria lor a schimbat cursul istoriei : a fost pace in zona atata timp cat Pocahontas a trait.

In 1616, Rolfe a luat-o pe Pocahontas si pe fiul lor in Anglia. Acolo a fost introdusa societatii engleze iar ei au iubit-o . Un an mai tarziu, in timp ce familia avea sa navigheze inapoi spre America , tragedia a lovit : Pocahontas a luat variola si a murit , in varsta de 22 de ani . Este inmormantata in Anglia sub un nume englez.


denisa234574: Mulțumesc mult!
Alte întrebări interesante