Traduceti tot textul urgent!
Va rog!
Dau coroană
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Pe măsură ce satul global continuă să crească și culturile se amestecă tot mai mult, este necesar să devenim mai sensibili din punct de vedere cultural și conștienți de limbajul corpului și de gesturile care ne înconjoară zilnic. Pe măsură ce mulți dintre noi trecem peste granițele culturale, suntem obligați să respectăm, să învățăm și să înțelegem mai multe despre puterea acestui limbaj tăcut.
În lumea gesturilor, cel mai bun sfat ar fi să vă amintiți să cereți și să fiți conștienți. Dacă vedeți un gest confuz, întrebați o persoană locală ce înseamnă. Apoi, fiți conștienți de numeroasele semne și obiceiuri ale corpului din jurul dvs. pentru a nu jigni pe ceilalți.
Nici nu este acceptabil să strigăm de furie sau să arătăm un comportament excesiv de orice fel. În plus, lovirea nasului unuia în public este, de asemenea, inacceptabilă și, cu siguranță, va fi văzută ca un act de nepoliticos.
Un alt exemplu interesant de limbaj silențios al corpului este cel folosit în ascensoare. Dacă, de exemplu, există una sau două persoane într-un lift, acestea tind să se sprijine de pereții ascensorului, iar patru persoane împreună vor alege probabil un colț. Un număr puțin mai mare se va confrunta cu ușurința în fața ușii, în timp ce un ascensor aglomerat va arăta oamenilor tăcuți care ating doar umerii și, în general, vor privi în sus pentru a evita contactul cu ochii.
Cu toate acestea, trăim și noi într-o lume cu gesturi mai pline de viață, precum cele ale șoferilor de toate vârstele și tipurile. Cu siguranță, brațele vor zbura, arătându-se reciproc, ceea ce a făcut, degetele vor arăta pentru a indica vinovăția, iar capetele vor tremura neîncredere negativă pentru calitatea îngrozitoare a conducerii celuilalt! Fără gesturi, lumea ar fi total incoloră. Aparent, 60% din totalul comunicării este nonverbal.
Limbajul corporal și gesturile comunică mesaje la fel de bine ca și cuvinte, poate chiar mai bune. Este destul de firesc să ne folosim corpurile pentru a transmite un mesaj. De la chemarea unui ospătar la masa noastră la gesturile didactice ale părinților la copii; cu toții folosim acest sistem de comunicare. Gesturile sunt și o parte de bază a vieții noastre sociale, „vocabularul” fiind uneori informativ sau distractiv, ca în cazul mimei stradale. Luați, de exemplu, gesturile și mișcările corporale ale doi copii mici care se joacă în parc sau a unui polițist care direcționează traficul.
Desigur, există un anumit gest care poartă anumite caracteristici primitoare și este spre deosebire de orice alt gest despre care știm. Este un gest sănătos și vă poate scoate din multe situații lipicioase. Acest gigant al tuturor gesturilor este, desigur, zâmbetul. Folosiți-l liber și des și câștigați inimile și respectul celorlalți oriunde călătoriți.