Engleza, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

traduceti urmatorul text tot textul
va rogg

Anexe:

reggaemuffin: frate macar fa o poza calumea
jdgmental: nu se vad cuvintele din partea stanga a textului. mai fa o poza te rog care sa includa tot textull.
jdgmental: Ok am gasit textul in alta parte pe internet... traducerea mai jos. 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de jdgmental
0
Numele de "Australia" vine de la cuvantul latinesc "australis", care inseamna "sud". Australia este singura tara care este si continent. Ca suprafata, este a sasea cea mai mare tara si este cel mai mic continent. Capitala nationala si cel mai mare oras din interiorul tarii este Canberra. Mai mult de 80 la suta din populatia Australiei locuieste in orase si localitati, ceea ce o numara intre cele mai urbanizate tari din lume. 

Treimea nordica a continentului australian se situeaza la tropice si este calda sau fierbinte tot timpul anului (....1) Initial, toate continentele lumii faceau parte dintr-o masa de uscat uriasa. Regiunea care este Australia in ziua de azi s-a separat de aceasta masa de uscat acum aproximativ 200 de milioane de ani si, prin urmare, fauna Australiei s-a dezvoltat diferit de cea de pe celelalte continente. De exemplu, marsupialele sunt cele mai neobisnuite si mai faimoase creaturi din Australia. In Australia se gasesc aproximativ 150 de specii de marsupiale (....2)

Cangurii sunt simbolul Australiei pentru oamenii din jurul lumii. Familia cangurilor include aproximativ 50 de specii. Ele au diferite marimi, de la uriasii canguri rosii si gri pana la creaturi mai mici decat o pisica de casa. 

Ursul koala, nativ padurilor din estul Australiei, a fost pe cale de disparitie  in anii 1920. In zilele noastre, aceasta e o specie protejata. 

Australia are aproximativ 700 specii de pasari native. Printre acestea sunt si singurele lebede negre din lume. 

De-a lungul coastei nordice a continentului se intinde Marea Bariera de Corali, cel mai mare grup de recifuri de corali din lume. Aceasta e o zona unica prin varietatea neasemanata si prin cantitatea de polipi de coral care creeaza o frumoasa gradina marina. (...3)

Primii australieni, oameni cu pielea inchisa la culoare cunoscuti azi sub numele de aborigeni, traisera in Australia cel putin 40.000 de ani inainte sa ajunga acolo primii colonisti albi. La sfarsitul anilor 1700, Marea Britanie a intemeiat Australia drept colonie-inchisoare si majoritatea australienilor sunt de origine britanica. Ei au adus multe obiceiuri britanice cu ei (...4) Chiar si asa, poporul australian a dezvoltat propriul sau mod de viata. 

Alte întrebări interesante
Matematică, 8 ani în urmă