Engleza, întrebare adresată de frunza15, 8 ani în urmă

Traduceti urmatorul text va rog

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MELUSZEU
2
cand cobori strazile "spanish harlem", in nord-vestul manhattan-ului, ai putea crede ca esti in alt oras, in alta tara. auzi ritmurile latine de salsa si multe semne sunt in spaniola.
aici am intalnit-o pe maria, o fata cu parul lung si ochii negri. face parte din prima generatie de americani, a carei familie a veniti aici din el salvador cu 15 ani in urma. "acum, vorbim spaniola si engleza acasa, in functie de cine limba ne vine" ne-a spus ea. dar obisnuiam sa vorbim numai engleza cand eram mica. parintii mei vorbeau putina engleza. a adaugat ea.
merge la o scoala de fete, scoala fiind la jumatate de ora de metrou, cel mai mare sistem subteran de trenuri. de ce mergi atat de mult? am intrebat-o. deoarece e o scoala buna si parintii mei vor ca eu sa am o educatie buna. dar cu toate astea, e cam departe. s-a plans ea.
maria ne-a spus ca isi petrece majoritatea wekend-urilor pregatind interviuri pentru children's express. the express e o agentie de presa care e condusa in totalitate de tineri cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. articolele noastre sunt publicate in mai mult de 100 de ziare pentru adulti peste tot in sua. ne-a explicat mandra de acest lucru. weekend-ul acesta voi avea un interviu cu primarul new york-ului. sunt emotionata in legatura cu acest lucru. e pentru prima data cand ma intalnesc cu un sef de stat.
te simti ca si cum ai fi americanca? am intrebat-o. ma simt americanca, de pe teritoriul american. ne-a spus. mai apoi a explicat: am fost nascuta aici in new york, dar originile le am in america latina. vara viitoare imi voi vizita bunicii in el salvador pentru prima data. odata ce voi ajunge acolo voi sti daca voi vrea sa locuiesc in america latina sau daca voi vrea sa traiesc visul american.


frunza15: mersi foarte frumos
Alte întrebări interesante