Engleza, întrebare adresată de alexut12334, 8 ani în urmă

traduceti va rog textul​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gmorandi7
1

Acum mulți, mulți ani, în America de Nord era o prințesă care trăia într-o frumoasă țară împădurită. Numele ei era Pocahontas, ceea ce înseamnă "Micuța Jucăușă". Tatăl ei era Powhatan, puternicul șef al tribului cu același nume. Pocahontas era fiica lui preferată pentru că era bună și curajoasă.

În 1607 când Pocahontas avea 12 ani s-a întâmplat ceva care urma să schimbe lumea Pocahontei pentru totdeauna: 10 de bărbați au sosit din Anglia pentru a întemeia prima așezare britanică în America de Nord.

Nu a fost ușor ca așezarea să fie construită, oamenii au avut de defrișat mari bucăți de pădure ca să crească alimente (plante comestibile) și să construiască locuințe. Trăiau din tutunul pe care-l cultivau spre a îl vinde în Anglia. Mulți au murit de foame, boli, și din atacuri ale populațiilor native cărora nu le plăceau străini în țara lor. Cu cât luptele se înrăutățeau, mica Pocahontas devenea mai tristă pentru că nu îi plăcea violența și credea că oamenii ar fi putut trăi împreună chiar dacă se deosebeau între ei. O interesau noii veniți și ciudatele lor veștminte, case, și limba. Nu-i era frică de oamenii cei noi și în curând deveni prietena lor.

În ziua de după bătălie tribul Powhatan l-a capturat pe căpitanul John Smith, un conducător englez. A fost adus în fața șefului Powhatan și condamnat. Când și-a plecat capul pe piatra pentru a fi ucis Pocahontas i-a luat capul în brațe. Ea l-a rugat pe tatăl ei să nu îl omoare. Șeful a asculta rugămintea fiicei lui și l-a cruțat pe John Smith. Bunătatea Pocahontei a ajutat să se păstreze pace între tribul ei și settlerii(coloniștii) engleji. Dacă nu i-ar fi salvat viața lui Smith, ar fi avut loc în continuare bătălii și mulți oameni și-ar fi pierdut viețile.

Doi ani mai târziu, căpitanul Smith s-a reîntors în Anglia și luptele s-au pornit din nou. Englejii știau ce mult își iubea Powhatan fata și influența pe care aceasta o avea asupra tatălui ei. Așa încât Pocahontas a fost răpită. Englejii nu voiau s-o elibereze decât cu condiția ca ea să facă (declare, inițieze) și să mențină pacea. În timp ce era în captivitate Pocahontas s-a îndrăgostit de un englez, John Rolfe, și el de ea.

După ce au primit permisiune de la conducerile engleză și a tribului, Pocahontas și John Rolfe s-au căsătorit. Căsătoria lor, se prea poate, a schimbat cursul istoriei: a fost pace în regiune cât a trăit Pocahontas.

În 1616 Rolfe i-a luat pe Pocahontas și pe băiatul lor în Anglia. Aici a fost prezentată în societatea britanică și toată lumea o iubea. Un an mai târziu, în timp ce familia se pregătea să se întoarcă în America, s-a întâmplat o tragedie. Pocahontas s-a îmbolnăvit de pojar și a murit, la douazeci și doi de ani. Este înmormântată în Anglia, sub un nume englez.

  • de Alice Taylor, 13, Parkside School for Girls (Școala de Fete Parkside)
Alte întrebări interesante