Franceza, întrebare adresată de Augu12, 9 ani în urmă

TRADUCETI0MI SI MIE VA ROG, TEXTUL ACESTA...SI SA NU-L TRADUCETI PE GOOGLE TRANSLATE CA NU IL TRADUCE CORECT......
Avant les mots, j'ai aime les lettres. Les majuscules. Le O me semble parfait, comme tout ce qui est rond, et m'evoque la voix de mon grand-pere arretant l'ane ou le cheval. Le U un fer a cheval: la voix de mon grand-pere encore, en route pour une foire ou aiguillonnant ses vaches sous le joug. Le V, en pleine page, me figure un oiseau ou, pose sur une ligne, un navire. Le I auquel j'ajoute des bras pour le transformer en Pierrot. Le M, un pont. Le B, me fait rire: gros bonhomme dont j'aggrave le ventre. Le D un arc, le A une echelle, le T une balance, le Y un arbre autour duquel s'enroule le serpent du S. Le P m'embrrasse et il va toujours m'embarrsser, je crois.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de annaany71
2

Inainte de toate, iubesc literele.Majusculele.O-ul mi se pare perfect, ca tot ce este rotund, si imi aminteste de vocea bunicului meu oprind magarul sau calul.U-ul un fel de potcoava: vocea bunicului meu, din nou, in drum spre targ sau impingandu-si vacile sub jug.V-ul, pe toata pagina, mi se pare o pasare asezata pe o linie,o nava.M-ul, un pod.B-ul, ma face sa rad:un om gras...(nu stiu cum se traduce in continuare).D-ul un arc, A-ul o scara, T-ul o balanta, Y-ul un copac in jurul caruia sarpele este infasurat in (forma de) S.P-ul ma saruta si mereu ma va saruta (probabil asa se traduce pentru ca embrrasser inseamna a saruta), cred. Sper ca e destul de buna traducerea.

annaany71: Si la litera "i" nu am stiut cum se traduce exact.
Augu12: nu conteaza....oricum mersi
spidie: I-ului, daca ii adaug brate, se transforma in Pierrot (clovn
Răspuns de spidie
2
Inaintea cuvintelor, am iubit literele. Majusculele. O mi se parea perfect, ca toate lucrurile rotunde (tot ce e rotund), si-mi aducea aminte de vocea bunicului oprind magarul sau calul. U, o potcoava de cal : iarasi vocea bunicului, in drum spre targ sau atelând vacile la jug.
 V-ul, in mijlocul paginii imi evoca o pasare sau, pus pe o linie, o nava (vapor).
I-ului, daca ii adaug brate, se transforma in Pierrot (clovn) .M-ul, un pod. b-ul, ma face sa rad: un grasan caruia ii exagerez burta.D-ul e un arc, A-ul, o scara, T-ul, un cântar,Y-ul, un copac in jurul caruia se incolaceste sarpele literei S.
P-ul ma saruta si ma va saruta intr-una , cred.

 Bafta!


Augu12: multumesc mult :*
spidie: Cu multa placere!
Augu12: Am adugat raspunsul ca fiind cel mai inteligent
spidie: Merci :)
Alte întrebări interesante