Engleza, întrebare adresată de deliria379, 9 ani în urmă

traducețimi-l vă rog. dau coroana

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
0
Cum poate o țară să producă campioni mondiali la fotbal? Chinezii cred că au răspunsul.
Într-un mic oraș, numit Juquitiba lângă Sao Paolo în Brazilia, 22 de tineri chinezi joacă fotbal pe un teren de fotbal.
Sunt cei mai buni tineri fotbaliști din toată China. Intr-o zi vor deveni campioni. Tinerii au un program de antrenament pe cinci ani cu un antrenor de fotbal brazilian , Ecio Pasca. Încep la șase dimineața deoarece mai târziu în timpul zilei se face prea cald, și joacă, practica și studiază fotbal opt ore pe zi, timp de șase zile pe săptămână.
Ei pot sa se întoarcă în China doar pentru o mică excursie ca sa-si vadă familia. Seara, în timpul liber, urmăresc casete video chinezești și videouri vechi. Căpitanul echipei, Lie Tie, spune :"Uneori este foarte greu. Îmi lipsește familia mea teribil, dar vreau să am succes. "
Patricia Otavio are o mică cafenea în Juquitiba. Aici tuturor le place de fotbaliștii chinezi. Nu pot să vorbească portugheza, dar sunt foarte populari. Localnicilor le place sa-i privească cum joaca deoarece, cum spune un țăran, "Nici un brazilian nu vrea să piardă un meci de fotbal ".
Dar de ce se antrenează acești chinezi în Brazilia? Răspunsul este simplu. China nu are o echipa tradițională de fotbal. Brazilia are. Cu ajutorul brazilienilor, guvernul Chinei este sigur că va produce o echipa de succes chinezeasca.
Alte întrebări interesante