Tramvai
Ionel este un tip nerăbdător şi urăşte să aştepte. Din păcate, în fiecare zi trebuie să aştepte în staţia de tramvai, pentru că programul tramvaielor este afişat într-un mod foarte ciudat. În loc să fie afişaţi timpii de sosire/plecare, pentru fiecare tramvai este afişată lista duratelor rutelor efectuate de tramvaiul respectiv.
Mai exact, prin staţia lui Ionel trec n tramvaie, pe care le vom numerota de la 1 la n. Fiecare tramvai i circulă pe mi rute (în ordinea ruta 1, ruta 2,. , ruta mi, apoi după terminarea rutei mi, tramvaiul reia de la ruta 1). Pentru fiecare rută este afişată durata necesară parcurgerii rutei respective (exprimată în minute).
Tramvaiele încep să circule de la momentul 0 (care corespunde zilei de 1 ianuarie, ora 00:00) şi circulă în acest mod o anumită perioadă stabilită de Primărie.
Cerinţă
Scrieţi un program care, cunoscând programul tramvaielor şi momentul în care Ionel a venit în staţie, să determine câte minute aşteaptă Ionel până soseşte în staţie primul tramvai.
Date de intrare
Fişierul de intrare tramvai. In conţine pe prima linie două numere naturale n şi t reprezentând numărul de tramvaie care circulă prin staţia lui Ionel şi, respectiv, timpul (exprimat în minute) la care soseşte Ionel în staţie.
Pe următoarele n linii sunt descrise rutele celor n tramvaie, câte un tramvai pe o linie. Pe linia i+1 este scris un număr natural mi (numărul de rute parcurse de tramvaiul i), apoi o succesiune de mi valori naturale reprezentând în ordine timpii necesari parcurgerii celor mi rute. Numerele de pe aceeaşi linie sunt separate prin câte un spaţiu.
Date de ieşire
Fişierul de ieşire tramvai. Out va conţine o singură linie pe care va fi scris un singur număr natural, reprezentând câte minute trebuie să aştepte Ionel până soseşte în staţie primul tramvai.
Restricţii
1 ≤ n ≤ 20
1 ≤ m ≤ 10
1 ≤ timpul necesar pentru parcurgerea unei rute ≤ 1000
0 ≤ timpul la care soseşte Ionel în staţie ≤ 50000
Dacă timpul la care Ionel soseşte în staţie coincide cu timpul la care ajunge în staţie un tramvai, atunci Ionel prinde tramvaiul, deci timpul de aşteptare va fi 0.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
n = {1,2,3....20}
m = {1,2,3....10}
tnppur = {1,2,3....1000}
tlcsiîs = {1,2,3....50000}
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Geografie,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă