Limba română, întrebare adresată de alexandrucl28, 8 ani în urmă

transcrie enunturile de la exercitul 1 schimband numarul substantivelor.
Norii cenusii pluteau deasupra tinutului argintiu .De sus a inceput sa cada un fulg alb ,apoi altul,mai mare si mai mare.Nasucurile calde ale copilasilor nazdravani se lipeau de ferestrele acoperite cu flori sclipitoare.Priveau nerabdatori.Asteptau sa alunece cu saniutele lor rapide pe dealurile albe.


alexandrucl28: va rog dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Leonard
10

Salut!

Transcrie enunțurile de la exercițiul 1, schimbând numărul substantivelor.

______

Răspuns:

Norii cenușii pluteau deasupra ținutului argintiu. De sus a început să cadă un fulg alb, apoi altul, mai mare și mai mare. Năsucurile calde ale copilașilor năzdrăvani se lipeau de ferestrele acoperite cu flori sclipitoare. Priveau nerăbdători. Așteptau să alunece cu săniuțele lor rapide pe dealurile albe.

______

Schimbarea numărului substantivelor marcate cu litere îngroșate va impune aceeași schimbare și la nivelul părților de vorbire care determină substantivul, cum ar fi adjectivul, modificând totodată și forma verbală:

Norul cenușiu plutea deasupra ținuturilor argintii. De sus au început să cadă fulgi albi, apoi alții, mai mari și mai mari. Năsucul cald al copilașului năzdrăvan se lipea de fereastra acoperită cu o floare sclipitoare. Privea nerăbdător. Aștepta să alunece cu săniuța lui rapidă pe dealul alb.

______

Succes la școală și pe brainly!

Alte întrebări interesante