Limba română, întrebare adresată de ivanoiuralucaandreea, 8 ani în urmă

Transcrie trei cuvinte din textul 2 care fac parte din câmpul lexical al termenului muzică cu titlul Castelul din Carpați - film din 1981, ro. wikipedia. org​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danait
6

Salut!

Răspuns: "vocea", "bucățile de operă", "a sopranei", "cântăreața de operă", "serată ", "impresar".

Explicație:

Din CÂMPUL LEXICAL fac parte toate cuvintele care aparţin aceluiaşi domeniu şi sunt înrudite semantic: sinonimele și derivatele acestora și expresiile care le cuprind.

Cuvintele care intră în alcătuirea câmpului lexical sunt toate aceeași parte de vorbire.

"Castelul din Carpați este un film românesc din 1981, regizat de Stere Gulea. Scenariul filmului a fost scris de Nicolae Dragoș și Mihai Stoian după romanul omonim al lui Jules Verne. Vocea care interpretează bucățile de operă este a sopranei Eugenia Moldoveanu.

Subiectul filmului îl reprezintă o poveste de dragoste trăită în Italia de un tânăr militant pentru Unirea Transilvaniei cu România, tânărul boier Frâncu Slătineanu. Acesta o întâlnește pe Stilla, o celebră cântăreață de operă, la o serată organizată de contesa Dora D'Istria. Aceasta este convinsă de impresar să accepte să-și înregistreze vocea, echipamentele tehnice fiind realizate cu ajutorul lui Radu Gorj, posesorul unei averi impresionante și proprietarul unui castel ..."

_______

Alte exemple la: https://brainly.ro/tema/154979

Alte întrebări interesante