Limba română, întrebare adresată de GurlaMari, 8 ani în urmă

Transforma dialogul in povestire:(asta de jos)
odata, cocosul se gandi ca nar fi rau sa-si viziteze rudele din satul vecin.In drum, el se intalni cu motanul lingusitor. Acesta isi puse in gand sa jumuleasca cocosul
--Incotro, cocosule?ii spuse motanul
--Chiar, ma duc pe la neamuri
--Unde?Unde?se intreba mieros motanul
--In satul vecin, spuse tantosi cocosul
--Merg si eu, in doi no sa ne fie mult
Cocosul istet nu se astepta la nimic bun din partea motanului
Isi dadu seama de viclenia acestuia si ii spuse:
--Ba nu,daca mergi si tu no sa fim doi si trei, caci m-ii de tovarasi de drum si cainele care vine din urma.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de diana5049
6

odată,cocoșul se gândi ca n ar fi rau sa si viziteze rudele din satul vecin. In drum ,el se întâlni cu motanul lingusitor. Acesta își puse în gand sa jumuleasca cocoșul. El il întreba unde se duce ,acesta ii spune ca la rudele sale.Motanul il intreaba unde stau acestea,cocosul il raspunse ca stau in satul vecin. Felina ii propuse sa mearga amandoi. cocosul istet nu se astepta la nimic bun din partea motanului,asa ca ii zise ca o sa fie trei,ca cine si un caine din urma.


diana5049: Ma bucur ca iti place cum am povestit!!!!
Răspuns de NerdGirl21
3

Răspuns:

Odată, cocoșul se gandi ca nu ar fi rău să își viziteze rudele din satul vecin. În drum, el se întâlnieste cu motanul liniștitor. Acesta își pusne în gând să jumulească cocoșul. Motanul îl întrebă încotro se indreapta, iar cocoșul răspunde ca se duce pe la neamurile sale. Cu o voce mieroasa motanul intreba iar unde merge, iar cocoșul, țanțoș, raspunde ca in satul vecin. Motanul se ofera sa il insoteasca, spunand ca in doi drumul nu va fi lung. Cocoșul isteț nu se astepta la nimic bun din partea motanului. Dansu-si seama de viclenia acestuia ii spune ca nu poate veni, deoarece asa nu vor fi doi, ci trei, impreuna cu cainele care ii e tovarăș si vine din urma.

Explicație:

Dialogul trebuie sa fie la prezent

Alte întrebări interesante